Utslått, men ikke utspilt. Det var kanskje en fattig trøst i det kalde og sure tapet, men Rosenborg produserte faktisk flere sjanser enn Bayer Leverkusen. Det hjelper som kjent lite i fotball, så lenge motstanderen er alene om å treffe mål. Dermed endte årets kaldeste opplevelse med tap og en definitiv europaliga-exit for RBK.

— De som vinner, vinner fortjent. Vi er for dårlige til å utnytte mulighetene våre. Vi har to goalgettere helt på topp, men her må det bare jobbes videre, sier Nils Arne Eggen til TV 2 Zebra etter kampen.

Før sesongen avsluttes i Hellas om to uker, har Nils Arne Eggens menn bare rankingpoeng og penger å spille om etter 1-0-tapet mot Leverkusen foran 11096 tilskuere på Lerkendal.

(saken fortsetter)

SISTE KAMP PÅ LERKENDAL: Nils Arne Eggen foran kampen mot Leverkusen. (Foto: Gorm Kallestad, Scanpix) — Jeg er ikke i så bra humør nå, siden vi taper. Vi skaper nok sjanser. Det er litt bittert. Men det er forskjellen på oss og dem. De scorer på sine sjanser og vi gjør det ikke, sier kaptein Mikael Dorsin.

— Uansett hvem som kommer på Lerkendal så får de ikke noe spillemessig overtak. Det er bare å beklage at vi ikke klarte å utnytte vårt overtak i kveld. Spesielt siden resultatet mellom Aris og Atlético gikk vår vei, sier RBK-treneren.

- Det er ikke noe særlig vemodig for meg. Nå får vi se hva som ser etterhvert, sa Eggen.

Med fra start

Rosenborg yppet seg etter knappe ti minutter. Morten Moldskred forsøkte seg med et langskudd fra nærmere 35 meter og fikk godt treff: Den oransje ballen dundret i reklameplakatene like ved siden av målet til reservekeeper Fabian Giefer.

Minuttet senere var det imidlertid Leverkusen som spilte seg til kampens første sjanse. Lars Bender ble stukket glimrende gjennom mellom RBK-stopperne, men skuddet gikk rett på Daniel Örlund.

I det 17. minutt spilte RBK seg til sin første sjanse. Anthony Annan brøt på midten og startet et godt angrep som endte med en Rade Prica-heading. Svensken styrte ballen like utenfor med pannebrasken. 22 minutter spilt, og Annan fikk gult kort etter å ha taklet Bender bakfra.

Sekunder senere pådro samme mann seg frispark igjen, og Leverkusen noterte sjanse nummer to: Sami Hyypiä fikk ballen og headet den inn i feltet. Örlund reddet avslutningen fra unge Nicolai Jørgensen.

Gjestene tok over

Etter en god periode for hjemmelaget, spilte Leverkusen seg høyere i banen, og godt hjulpet av slurv i RBK-pasningene ble det farlig foran Örlund igjen. I det 27. minutt løp Patrick Helmes ballen i mål, men ble korrekt avvinket for offside.

Mot slutten av omgangen var det stort sett bare gjestene som hadde offensivt skyts å by på. Og etter to skudd, et utenfor og et i klypene til Örlund, lyktes Sidney Sam. Forsvaret klønet med å organisere seg, og den store spilleren fra oppgjøret i Tyskland hamret ballen i mål til 1-0 i det 35. minutt.

Det nærmeste RBK kom mål før pause var en Prica-suser utenfor på frispark. Rosenborg fikk tydeligvis varmen i seg i pausen, for hjemmelaget stormet i angrep etter hvilen og noterte to kjempesjanser. Den første fikk Sami Hyypiä feiet unna på streken, den andre satte Prica utenfor alene med keeper. Da var det spilt fire minutter av andre omgang.

Hyypiä: RBK var kanskje uheldige

Se tabell fra alle Europaliga-gruppene her!

Siste Iversen-heading?

Etter en litt roligere periode fortsatte RBK å produsere sjanser av den store sorten. Først kunne Real Sociedad-klare Vadim Demidov blitt helt i sin avskjedskamp i Trondheim, men headingen strøk stolpen.

I det 74. minutt sendte Prica i vei et skudd som strøk samme stolpe. Steffen Iversen var bare en centimeter unna å skli inn utligningen, og kvarteret før slutt sto det 5-4 i sjanser til hjemmelaget.

På tampen fikk RBKs eneste hettekledde mann en ny mulighet til å sikre poeng, men det som ble hodespesialistens kanskje siste heading på Lerkendal gikk langt utenfor. For mens Iversen forberedte seg til kamp, ble huset hans i Trondheim solgt. Dermed kan det bli flere enn Demidov som tar avskjed med Rosenborg.