11 oppgjør ble spilt i Europa League onsdag kveld, og for fans i England var det Manchester Citys kamp mot Red Bull Salzburg det knyttet seg mest spenning til. Men så veldig spennende ble det ikke, for allerede etter 18 minutter sørget Mario Balotelli for å gi City ledelsen 1-0 da han banket inn et hardt venstrebensskudd fra drøyt 12 meters hold.

Roberto Mancinis millardmannskap spilte bare for drøyt 30.000 på City of Manchester Stadium, men de fremmøtte fikk valuta for pengene da Balotelli satte inn sitt andre fra kort hold da 65 minutter var spilt. I den 78. minutt la Adam Johnson på til 3-0 med et hardt skudd nede i høyre hjørne, og kampen var avgjort.

Med uavgjort 1-1 mellom Lech Poznan og Juventus i Polen, er Manchester City sikret avansement foran siste gruppespill-runde. Juventus har spilt fem strake uavgjortkamper i turneringen, og er ille ute før siste kamp i gruppespillet.

(saken fortsetter)

SNØVÆR: Momo Sissoko og Sergei Kryvets i kamp i Polen. (Foto: Scanpix)Se tabell fra alle gruppene her!

Forlán i trøbbel

I den andre kampen i Rosenborgs gruppe var det Atlético Madrid som tok i mot Aris Saloniki. Spanjolene fikk en kalddusj da Koke ga gjestene ledelsen i det andre minutt, men superduoen Sergio Agüero og Diego Forlán snudde resultatet til hjemmelagets fordel før lagene gikk til pause.

Etter hvilen utlignet allikevel Koke på et straffespark i det 51. minutt, og Aris var med i kampen igjen. Da bare ni minutter gjenstod kom Nikos Lazaridis til skudd fra drøyt ti meters hold, og han dundret ballen i mål. Sjokkerte spanjoler startet en desperat sluttspurt, men det hjalp ikke.

Dermed er Aris foran de regjerende europaligamesterne på innbyrdes oppgjør foran siste gruppespill-runde. Aris er videre med seier over RBK og tittelforsvarer Atlético vil da være utslått selv om de skulle vinne borte over Leverkusen.

GIKK PÅ TRYNET: Sergio Agüero og Atlético tapte på hjemmebane mot Ricardo Faty og Aris. (Foto: Scanpix)

Tung dag for OB

Henrik Andreasens utligning mot Getafe tente OBs håp om å gå videre i europaligaen, men Young Boys slukket det en halvtime senere.

Med Espen Ruud og Atle Roar Håland i backrekka tok OB ett poeng mot spanske Getafe hjemme på Fyn. Hadde Stuttgart tatt sin femte strake seier i bortekampen i Bern, ville spenningen levd videre til siste runde. Men i stedet vant Young Boys 4-2 i en kamp som ble en halvtime forsinket av snøvær.

Toivonen-dobbel

En skandinav som kunne juble onsdag er svenske Ola Toivonen. Han scoret to ganger og vendte 0-1 til seier 2-1 for PSV Eindhoven i bortekampen mot Sampdoria.

STOR KVELD: Ola Toivonen avgjorde for PSV i Genoa. (Foto: Scanpix)Med den seieren er laget klar for cupspillet, og trolig som gruppevinner. Også Metalist Kharkiv går videre fra gruppen etter 2-1 over poengløse Debrecen.

I gruppe G tok Zenit St. Petersburg sin femte strake seier med 3-1 over Anderlecht.

KALDT FLERE STEDER ENN I TRONDHEIM: Anderlecht og Zenit spilte kamp i St. Petersburg. (Foto: Scanpix)AEK tok et steg mot cupspillet med 3-1-seier borte mot Hajduk Split, men laget må ha poeng mot Zenit i siste runde for å være sikker på å holde Anderlecht bak seg.

Hanstveits lag på vei videre

Erlend Hanstveits lag Gent tok et langt steg mot cupspillet i europaligaen da Levski Sofia ble slått 1-0. Tidligere Fredrikstad-spiller Fernando Wallace ble matchvinner et snaut kvarter før slutt i kampen på en snødekket bane. Scoringen sendte Gent opp til 2.-plass på tabellen, to poeng foran Lille og tre foran Levski. Hanstveit var ubenyttet reserve onsdag.

Sporting Lisboa er suveren gruppevinner etter 1-0-seieren over Lille onsdag.