ULLEVAAL: — Jeg forventer at det blir ryddet opp internasjonalt, sa Høgmo etter pressekonferansen der han offentliggjorde de 26 navnene som er med i troppen til landskampene mot Sverige (8. juni) og Aserbajdsjan (12. juni).

— Det er svært alvorlig og jeg følger etterforskningen med spenning. Jeg er veldig spent på hvordan FIFA rydder opp og håndterer denne saken, sier Høgmo til Aftenposten.

— Hva mener du bør gjøres?

— Jeg mener at vi har et politisk system, med et styre og en president, som skal ivareta Norges interesser. Jeg forventer at alle aktører som representerer de ulike steder inn i kongressen, sørger for at FIFA, som skal være det øverste flaggskipe og det øverste leddet i organisasjonen, har en troverdig ledelse som gjør at vi står fjellstøtt på et verdigrunnlag.

VIDEO: Blatters tale på åpningsseremonien til FIFA-kongressen

— Er fotballen i en krise?

— Det er ingen tvil om at det er helt avgjørende at FIFA har en ledelse som har troverdighet i hele verden.

- Og det har den ikke nå?

— Hvordan vi velger å gjøre det politisk, får de som har ansvaret, sørge for at skjer.

- Ble du overrasket?

— Nei.

På spørsmål om Norge har vært tydelige nok, svarer Høgmo:

— Jeg skal ikke gå inn på det nå. Det får Yngve Hallén og styret svare for. Jeg tror jeg har vært ganske tydelig på hva jeg mener.

— Korrupsjonen må til livs

Høgmo ønsker ikke å spekulere om Norge for eksempel bør vurdere å boikotte det omstridte Qatar-VM i 2022. — Jeg tenker bare at FIFA skal stå fjellstøtt på et verdigrunnlag, som gjør at barn og unge som er glade i idretten, i dette tilfellet fotballen, er fornøyde. Det er en politisk oppgave til enhver tid å sørge for det, om det er FIFA, UEFA eller NFF, svarer landslagssjefen og konkluderer:

— Hvis vi skal ha en god verden å leve i, må den øverste myndigheten til enhver tid ha troverdighet. Korrupsjonen er noe vi må komme til livs, det gjelder idretten og det gjelder generelt.