Lionel Messi overfalles av lagkamerater etter målet. Foto: NTB scanpix

Tre dager etter 0-1 i Molde måtte Sevilla dermed tåle et nytt bortetap. Det var imidlertid gjestene, som ikke har vunnet i Barcelona siden 2009, som tok ledelsen i kveldskampen, og serielederen måtte jobbe hardt for seieren.Lionel Messi utlignet med sitt tiende mål på de siste sju kampene før hvilen. mens Gerard Pique scoret vinnermålet tre minutter ut i annen omgang.

Resultatet betyr at Real Madrid ligger tolv poeng bak Barcelona, som har vunnet den spanske eliteserien tre av de siste fem sesongene. Atlético Madrid slo Real Madrid 1-0 lørdag og er fire poeng foran byrivalen.

Som ventet hadde Barcelona ballen store deler av kampen på Camp Nou mot Sevilla, men det var bortelaget, som slo ut Molde av europaligaen, som fikk den første sjansen da Timothée Kolodziejczak avsluttet over fra kort hold. Deretter traff en Barcelona-corner stolpen, før Luis Suárez dundret returen i tverrliggeren.

Avgjort

Kampens første mål kom da Sevillas Vitolo fikk stå aldeles alene innenfor 16-meteren og omsette et innlegg i nettmaskene med en volley. Et kvarter før pause utlignet Lionel Messi med et frispark i krysset.

Tre minutter etter hvilen var kampen snudd. Suárez og Messi vartet opp med to veggkombinasjoner etter hverandre, før førstnevnte trillet ballen til Gerard Pique. Han fikk æren av å sette inn 2-1. Sevilla burde utlignet da Kévin Gameiro kom alene med keeper like etter. Resten av omgangen skapte begge lagene brukbare muligheter, men ingen maktet å score før 90 minutter var omme.

Lagene møtes igjen når vinneren av den spanske cupfinalen skal kåres 22. mai.

Ned på jorden

Valencias seiersrekke fikk en brå slutt da laget tapte 0-3 for Athletic Bilbao søndag. Dermed kom Gary Neville ned på jorden.

Neville fikk en svak start på trenerkarrieren da han gikk ti seriekamper uten seier i Spania. I det siste har det imidlertid løsnet for Valencia, som slo ut Rapid Wien med 10-0 sammenlagt i europaligaen og hadde vunnet sine fire siste kamper.

Søndag var det kamp mot neste europaligamotstander Athletic Bilbao i serien, og det var baskerne som gikk seirende ut av generalprøven på Mestalla.

Etter en målløs første omgang, avgjorde Sabin Merino, Iker Muniain og Aritz Aduriz kampen med tre scoringer for bortelaget på seks minutter da oppgjøret nærmet seg slutten.

Tapet betyr at Valencia ligger på 12.-plass på tabellen, mens Athletic Bilbao ligger fem plasser over.

Villarreal slo for øvrig Levante 3-0 og knappet dermed inn på Real Madrid, som ligger på tredjeplass etter lørdagens ettmålstap for byrival Atlético Madrid. Granada vant 1-0 borte mot Deportivo La Coruña og overlot jumboplassen til Levante. (©NTB)