Henriksens målgivende kom da han kombinerte på strålende vis med Marcell Jansen på stillingen 3-0 til Ajax. På en kontring headet Janssen ballen tilbake til nordmannen, som sendte spissen gjennom med et nytt hodestøt. Alene med keeper gjorde Jansen ingen feil og trillet inn 3-1 i lengste hjørne.

På det tidspunktet var Alkmaar én mann mer etter at Anwar El-Ghazi ble utvist etter 54 minutter, men laget klarte aldri å komme nærmere i løpet av de 25 minuttene som gjensto etter Jansens redusering.

I kampens siste minutt økte Arkadiusz Milik til 4-1 for Ajax, som ligger ett poeng bak serieleder PSV Eindhoven. Sistnevnte vant 2-0 over Den Haag lørdag.

Alkmaar, som hadde vunnet de sju forrige kampene i serien, ligger på fjerdeplass med like mange poeng som treer Feyenoord. Torsdag spiller Alkmaar borte mot Feyenoord i semifinalen i cupen. (©NTB)