Målshow på Lerkendal da Rosenborg slo Haugesund

Rosenborg gikk seirende ut av syvmålskampen da gullet skulle feires i sesongens siste hjemmekamp.

Lerkendal (adressa.no): FK Haugesund sto æresvakter for seriemesterne Rosenborg og sparket i gang årets siste eliteseriekamp på Lerkendal. Rammen rundt kampen var klar, gullet skulle feires og fyrverkeriet sto klart på stadiontaket.

Se gullfeiringen i videovinduet over!

RBK-trykk fra start

Etter bare to minutter lurte Alexander Søderlund Haugesunds offsidefelle. Den tidligere Haugesund-spilleren kom alene med Bråtveit, men satte ballen utenfor buret.

Samme mann hadde en kjempemulighet etter åtte minutter spilt på Lerkendal. Pål André Helland rykket seg fri på høyresiden og slo et høyt innlegg som Per Kristian Bråtveit glapp og Søderlund headet ballen i stolpen fra kloss hold.

Bortelaget i føringen

Haugesund kom på en sjelden visitt på den siste tredjedelen rett før kvarteret var spilt. André Hansen var altfor sen i en takling og felte Søren Christensen. Christian Gytkjær tok ansvar for rogalendingene og sendte Haugesund i ledelsen fra krittmerket.

Bare fem minutter etter kalddusjen, fikk Lerkendal-publikummet noe å juble for. En corner blir flikket videre i feltet og Yann-Erik de Lanlay fikk stå helt alene på fem meter og banket ballen bak en sjanseløs keeper i Haugesund-målet.

Rosenborg trillet ball

Rett etter utligningen hadde ingen av lagene noen nevneverdige sjanser. Rosenborg holdt ballen sikkert i laget og prøvde å bryte ned Haugesund-forsvaret nok en gang, uten hell etter halvtimen. Selnæs fyrte av to skudd som ikke var vesentlig truende for Bråtveit i mål. Mike Jensen prøvde seg også på en avslutning før pause. Tre skudd på rappen med løskrutt fra trønderne, kruttet sto på Lerkendal-taket.

Klønete keeper

Per Kristian Bråtveit fomlet mye med ballen i den første omgangen. Rett før pause holdt Haugesund-keeperen på å fomle ballen i eget nett, men fikk stoppet ballen i siste liten før den trillet over streken. Da reprisen ble vist på storskjermen, var det øredøvende buing fra publikum som mente at ballen var over streken. Det sto fortsatt 1-1 til pause, selv om Rosenborg dominerte i den første omgangen.

Effektive Haugesund

På sin andre sjanse i kampen tok Haugesund føringen igjen på Lerkendal. Tor Arne Andreassen fikk stå helt alene i feltet og stusset ballen lekkert over Rosenborg-keeperen etter innlegg fra Kristoffer Haraldseid. En ny kalddusj for seriemesterne rett etter sesongens siste omgang på Lerkendal hadde startet. På dette tidspunktet hadde Haugesund scoret to på sine to sjanser, Rosenborg én etter tosifret antall muligheter.

Elleville fire minutter

Fredrik Midtsjø hadde hele banehalvdelen til Haugesund å løpe på etter timen var spilt på Lerkendal. Midtbanespilleren sendte innbytter Tobias Mikkelsen alene med Bråtveit. Dansken gjorde ingen feil og lobbet ballen elegant over Haugesunds sisteskanse.

Minutter etterpå fyrte Ole Selnæs avgårde et hardt skudd fra distanse. Skuddet gikk så å si midt på Bråtveit, men keeperen som har fomlet mye i kampen, klarte ikke å få has på ballen som gikk inn.

Nesten rett etter at Rosenborg gikk i ledelsen, skled Michael Haukas inn et innlegg fra venstresiden. Tre scoringer på fire minutter fra begge lag og det sto 3-3 på scoringstavlen. Haugesund har scoret tre på sine tre muligheter i kampen.

Reddet æren

Matthías Vilhjálmsson sendte Lerkendal til himmels syv minutter før slutt. Innbytteren hadde bare vært på banen i tre minutter før han sendte et Jensen-innlegg bak Bråtveit. Tobias Mikkelsen kjempet på en ball på høyresiden og holdt ballen så vidt i spill. Landsmannen, Mike Jensen, tok med seg ballen og sendte den lavt og hardt inn til islendingen i boksen.

Vilhjálmssons scoring ble den siste i kampen og sikret Rosenborg en sesong uten hjemmetap på Lerkendal.