Rosenborgs juniorlag er klare for cupfinalen etter at Tromsø ble slått 2-1 på Alfheim lørdag.

Dermed skal de møte Strømsgodset i finalen i Telenor Arena 21. november – dagen før a-laget møter Sarpsborg på Ullevaal.

Det burde bety en rimelig stor delegasjon trøndere på tribunene på juniorfinalen.

— Jeg vil tro det er en del trøndere som skal være der hele helgen. Jeg håper vi kan være en habil oppvarmer til den store festen. Vi har tenkt tanken at det kan være noen trøndere i Oslo som har noen timer å slå i hjel en lørdag formiddag, sier Rosenborg-trener Roger Naustan til adressa.no.

Solid lag

I følge rbk.no kom var det et tett oppgjør i Tromsø, og det var Rosenborg som tok ledelsen tidlig da Mathias Hjelle kom på løp i bakrommet. Kun sju minutter var spilt da Hjelle satte ballen under keeper og i nettet.

Rosenborg hadde med seg sterke spillere som John Hou Sæter, Sivert Solli og Per Magnus Steiring. I tillegg var A-lagets tredjekeeper, Julian Faye Lund, svært god å ha.

To i tverrligger

Bortelaget ledet 1-0 til pause, og doblet ledelsen kun få minutter ut i den andre omgangen da Vegard Erlien dunket ballen i mål.

— Vi gjorde en ganske god kamp i 75 minutter. Det var viktig å score først. Vi hadde bra kontroll, fikk 2-0 og kunne ligge og kontre. Vi burde egentlig ha punktert kampen da, sier Naustan.

Drøyt ti minutter før full tid reduserte imidlertid hjemmelaget ved Jostein Gundersen, og like etter hadde Tromsø to avslutninger i metallet på kort tid.

— Da var det helt Texas i noen minutter, og vi hadde griseflaks. Så fikk vi kontroll på det igjen, og de siste fem minuttene pluss fem minutter overtid gikk egentlig ganske greit, sier treneren.