Gutta komner ut fra møterommet på sas hotellet Foto: glen musk

SAMLESIDE VM i Sør-Afrika:

Etter flere dommertabber i VM ønsker Sveriges fotballpresident Lars-Åke Lagrell at dommerne skal få bruke TV-bilder for å ta de rette avgjørelsene.

– Jeg ser ingen grunn til motstand mot dette , sier Lagrell til TV 4 .

Nå åpner Sveriges fotballforbund for at fjerdedommeren i Allsvenskan skal kunne se omstridte situasjoner på TV. Ideen har han fått fra dommersjef Bosse Karlsson.

Statistikksenter Allsvenskan:

Veilede dommeren

– Dommerne har kommunikasjonssystem på øret. Det betyr at man kan gi fjerdedommeren en større oppgave. Han kan se TV-produksjonen foran seg og gjennom kommunikasjonssystemet veilede hoveddommeren, sier Lagrell.

Han påpeker at det ikke vil innebære noen ekstra kostnader – i motsetning til å innføre egen dommer bak mållinjene.

– Hvorfor ikke gi dommerne muligheten? Jeg ser ingen ulemper med forslaget , sier Lagrell.

Første hinder på veien blir Svensk Elitfotboll. De har møte 12.-18. juli.

– Interessant forslag

– Vi trenger total oppslutning om dette. For meg er det ikke noe prestisjespørsmål. Det kan hende at noen har et bra argument for at man ikke skal innføre dette, og da dropper jeg forslaget, sier han.

Svensk Elitfotbolls formann Tommy Theorin er overrasket over forslaget, men han finner det interessant.

– Vi har jo en fjerdedommer, og det er klart at han skal brukes. Men det er klart at det er mange detaljer å diskutere rundt dette , sier han.

Tror ikke på egen idé

Det var altså Bosse Karlsson som var ideens far. Han har liten tro på at det blir noe av, selv om han ønsker det.

– Alle ser jo hvordan FIFA går frem. De har en ganske streng holdning til utprøving av nye ideer. At noen plutselig skulle gjøre dette, det tror jeg ikke. Men jeg er glad for at Lars-Åke vil snakke om det, sier Karlsson.

Ideen kom etter en omdiskutert kamp i Allsvenskan i vår.

– Det var i samband med Mjällby – Göteborg. Det var en ball man kunne tolke at den var inne fra kameraene bak mål og da går man jo og grubler. Det er ingen som ønsker det døgnet som kommer – da får vi så mye kritikk at selvtilliten blir helt borte, sier han.

SAMLESIDE VM i Sør-Afrika: