— Nå må Martin Ødegaard ta et større steg enn noensinne, mener Lars Tjærnås.

Aftenpostens fotballekspert er ikke i tvil om at eventuelt valg av Real Madrid vil være riktig for Martin Ødegaard på lang sikt. Om det også er det på kort sikt, er han mer usikker på.

Tjærnås fremhever 16-åringens unike evne til tilpasse seg et nye steg kvalitetsmessig, men at han nå får en virkelig stor utfordring.

— Mot Valencia sist hadde Real en tysk landslagsspiller og en spansk spiller aktuell for landslaget på benken. De er begge midtbanespillere, og det sier litt om konkurransen om plassene på laget, påpeker han.

— For norsk fotball vil det være fantastisk å få en spiller på verdens mestvinnende lag. Å være på Santiago Bernabéu gir meg frysninger hver eneste gang. Det er kanskje det alle flotteste stadion jeg noen gang har vært på. Måten de bygger opp til kamp med opera, kombinert med historiske bilder, er umulig å forbli upåvirket av. Der kombineres storhet og intimitet på en flott måte, forteller Tjærnås som har kommentert spansk fotball for C More i fem år og har besøkt Real Madrids hjemmebane mange ganger.