Med landslagssjef Per-Mathias Høgmo på tribunen, spilte den norske midtstopperen 90 minutter i IFK Göteborgs 2-1-seier over stockholmslaget Djurgården — åtte måneder og ni dager etter skrekkskaden han pådro seg mot Gefle i fjor.

30. august i fjor fikk han en vridning i det venstre kneet og røk korsbåndet. En alvorlig skade.

Roses opp i skyene av treneren

25-åringen har trent knallhardt for å komme tilbake på banen. Nå hylles Rogne av IFKs hovedtrener Jörgen Lennartsson.

Her fraktes Thomas Rogne av banen på båre etter at han fikk en vridning i det venstre kneet. Situasjonen oppsto 55 minutter ut i kampen mellom IFK Göteborg og Gefle i Allsvenskan. Foto: Digitalsport

– Jeg er usikker på hva slags superlativer jeg skal bruke. En fantastisk kamp, en utrolig bra prestasjon. Det fødes ikke mange slike mennesker. Han er ydmyk, sulten, målrettet, smart, en lagspiller, en vinnerskalle … , sier Jörgen Lennartsson til Göteborgs-Tidningen.I Mattias Bjärsmyr og Mads Aalbæks fravær fikk Thomas Rogne kapteinsbindet.

– Han gjorde det med ære, sier Lennartsson — og fortsetter:

– Han har gjort en fantastisk bra jobb. Utrolig proft, og jeg er skikkelig glad på Thomas' vegne. Delvis fordi han er frisk allerede nå, og delvis på grunn av at han kan gå inn på laget og levere den prestasjonen han gjør.

I et stort intervju med Aftenposten tidligere i år innrømmet Thomas Rogne at skaden gikk hardt inn på ham.

Aftenposten møtte Thomas Rogne ved treningssenteret Kamratgården i Göteborg tidligere i år. Foto: Olav Olsen

- Jeg våknet nesten hver dag og tenkte at det ikke hadde skjedd, at jeg ikke var skadet. Og så tar det ikke lang tid før man faktisk skjønner at «jo, jeg er skadet». Og det var tungt. Da gråt jeg mye, sa Rogne.Nå er han glad for å være tilbake for IFKs førstelag.

– Jeg følte meg bra i 75 minutter, men da begynte jeg å få krampetrekninger. Jeg hadde krampe overalt. Det er lenge siden jeg har spilt på så høyt nivå, og Djurgården er et av de vanskeligste lagene å spille mot. De har store, sterke og raske spisser som får mange baller, sier Rogne til Göteborgs-Tidningen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det drikkes champis, spilles trompet, Leicester hylles og en idiotisk regel sages: