Marerittskade for norsk Sverige-stjerne

IFK Göteborgs Thomas Rogne (25) blir borte fra fotballen i seks til ni måneder.

55. minutter ut i gårsdagens Allsvenskan-oppgjør mellom IFK Gøteborg og Gefle, var Thomas Rogne skikkelig uheldig.

Etter en duell med Gefles Dioh Williams vred den norske midtstopperen kneet og gikk i bakken mens han skrek i smerte. Etter medisinsk hjelp på stedet, ble Rogne fraktet vekk fra banen på båre.

I dag ble 25-åringen undersøkt grundigere, og beskjeden fra legen er som et mareritt å regne:

SKADET: Thomas Rogne måtte ut på båre i søndagens kamp mot Gefle. Foto: Digitalsport

– Vi har dessverre dårlige nyheter. Han har både sideleddbåndsskade og korsbåndsskade, sier IFK Gøteborgs lege Jon Karlsson til Expressen.Det betyr at resten av sesongen er over for Thomas Rogne.

Legen: – Seks til ni måneder ute

– Hvor lenge er han ute?

– Seks til ni måneder. Det er det vi pleier å si, rent medisinsk, men vi får se hvordan det utvikler seg. Han har tidligere vært operert for en korsbåndsskade, men det var i det andre kneet, sier legen til Expressen.

Thomas Rogne har de siste seks-syv årene blitt regnet som et av Norges største midtstoppertalenter. I 2010 skrev han under for den skotske storklubben Celtic, men nordmannen – som ble hentet fra Stabæk – klarte aldri å spille seg til fast plass i Skottland. I 2013 ble han hentet av Wigan, men heller ikke der slo han helt til.

I Sverige har han virkelig fått fart på karrieren igjen, og 25-åringen har vært én av Allsvenskan beste spillere denne sesongen – for IFK Gøteborg som leder den svenske eliteserien.

Mange trodde Thomas Rogne ville bli en del av Norges landslagstropp som skal møte Bulgaria 3. september, men landslagssjef Per-Mathias Høgmo valgte ikke å ta ham med.