ALFHEIM: Espejord har slitt med en lyskeskade, men spilte fra start mot Bodø/Glimt 16. mai. Spissen står imidlertid over bortekampen på gress mot Stabæk lørdag.

– Vi tar ikke Runar med oss. Anbefalingen fra det medisinske teamet er at han trenger et par dager til, sier Bård Flovik.

Det betyr at spissen fort kan bli klar til cupkampen mot Odd onsdag.

– Det blir litt hvile i helga, og så satser jeg på å være klar til de to neste kampene (Odd og Sarpsborg 08), sier Espejord til iTromsø.

LES OGSÅ:

Trenger trening

Mikael Norø Ingebrigtsen er nettopp blitt frisk etter en uke med influensa.

– Han har bare vært tre dager i trening, og er egentlig ikke 100 prosent etter et langt sykdomsavbrekk, sier Flovik.

I likhet med Espejord håper Ingebrigtsen å få med seg de to siste kampene før fotballferien.

– Jeg må få trent litt til, og så er jeg klar til de to siste kampene, sier han.

Den talentfulle kantspilleren har bare startet to av 11 seriekamper denne sesongen.

– Det er utrolig surt å miste en ny kamp. Jeg har så lyst å spille. Man blir selvfølgelig irritert av å ikke kunne spille, men man må bare holde hodet kaldt og se fram mot de to neste kampene, sier Mikael Norø Ingebrigtsen.

Hurtige backer

Bård Flovik er dessuten tvunget til å gjøre endringer i forsvar. Lasse Nilsen og Hans Norbye kommer trolig inn for suspenderte Kent-Are Antonsen og Magnar Ødegaard. Dermed får TIL et meget hurtig backpar.

– Ja, Stabæk har jo (Moussa) Njie og (Ernest) Asante, og de er jo ikke akkurat trege. Det er kanskje greit å ha noen hurtige backer, sier Flovik.

Stabæk tok bronse i fjor, men har fått en tøff start under den nye treneren Billy McKinlay. æringene er på 15.-plass med syv poeng, tre bak TIL som er på 13.-plass.

– Vi har sett hva som er styrkene og svakhetene deres. Vi ser jo at der et skolert lag, og spesielt de fem fremme har vært veldig aktive i spillet. Men de har ikke kommet til så mye sjanser som de kanskje hadde håpet på, sier Flovik