ALFHEIM: På torsdagens trening drillet Bård Flovik laget i 4-3-3. – Vi spilte 4-3-3 borte mot Sogndal (0-0) også, men vi har ikke konkludert ennå. Det kommer litt an på hvordan det går med Runar (Espejord), sier TIL-trener Bård Flovik til iTromsø.

Og antyder dermed at om Espejord blir klar i tide, fortsetter TIL med 4-4-2.

Vokst opp med 4-3-3

Gjermund Åsen spiller gjerne i en ny formasjon, i en venstre indreløperrolle.

– Jeg er vokst opp med 4-3-3 i Trøndelag, så jeg kjenner formasjonen godt. Hvis vi har et kampbilde der vi skal kontre litt mer, er det litt mer gunstig med tre spillpunkt «inne» og to vinger som er bakromstrussel og en tanksenter på topp som kan holde på ballen, sier den tidligere Rosenborg— og Ranheim-spilleren.

Også Magnus Andersen tror 4-3-3 kan fungere.

– Ja, vi har jo vært gode når vi har kommet opp på den siste tredjedelen av banen. Da blir det lettere å skape noe også. Det kan godt hende det hjelper på, spesielt på bortebane, sier Andersen.

Godt tak på Stabæk

TIL har vunnet tre av de fire siste kampene borte mot Stabæk.

– Statistikkmessig ser det bra ut, men vi vet jo at det ikke er så enkelt i fotball. Ingenting hadde vært bedre om vi hadde reist dit og hentet poeng, sier Andersen.

I fjor ble det riktignok tap – etter en Stabæk-scoring på overtid.

– Vi hadde egentlig en bra kamp der i fjor, så vi har ikke gjort oss bort i disse kampene, sier Andersen.

Fredrik Michalsen fikk prøve seg i en midtbanerolle på formasjonsøkten.

– Vi snur som sagt de steinene som skal til, og det er konkurranse i laget, sier Bård Flovik.

Uansett må TIL gjøre endringer i forsvaret mot Stabæk, ettersom Kent-Are Antonsen og Magnar Ødegaard er suspendert. Inn på laget kommer Lasse Nilsen og Hans Norbye.