Det gikk heftig for seg for da TIL-spillerne spilte den tradisjonsrike trelagsturneringen på onsdagstreningen. Det var høyt lydnivå, heftige gloser og susende taklinger.

Hovedtrener Bård Flovik manet til trykk mellom hver kamp. Men helt på tampen av treningen tok Flovik avgjørelsen om å utvise Jostein Gundersen (20) etter et par taklinger med kort mellomrom.

— Jeg visste det var på slutten av økta, og hadde det vært tidligere, så hadde jeg roet det ned i stedet. Jeg orket ikke at det skulle eskalere, forklarte Flovik etter treningen.

- Det var bestilt

Samtidig sier TIL-treneren rett ut at et høyt tenningsnivå var bestilt før treningen.

— Det var bestilt, slår Flovik fast.

— Selv om det er to dager etter kamp, så skulle vi ha temperatur og en type som spill som skaper litt temperatur. Det var egentlig den temperaturen vi skulle ha, utdyper han.

Beklaget til lagkamerat

KRAV: Bård Flovik krevde temperatur fra TIL-spillerne på første trening etter 16. maitapet mot erkerival Bodø/Glimt. Foto: Lars Eidissen

Jostein Gundersen tok utvisningen med fatning, selv om erfarne Christian Landu-Landu og gjestespiller Thomas Drage lot unggutten få høre at utvisningen var av det historiske slaget.— Utvist på trening! Det opplevde jeg aldri i mine seks år i TIL, sa Drage.

— Jeg måtte sette standarden. Neida, jeg må bare beklage til Aron (Sigurdarson) spesielt, og det har jeg også gjort til han, og det var ingen sure miner. Den taklingen var kanskje i overkant, sier Gundersen.

Elsker trykk

20-åringen er samtidig godt fornøyd med tenningsnivået som var på dagens TIL-trening.

— For å være helt ærlig, så elsker jeg at det er skikkelig trykk. Det jeg tror gjør oss bedre, er når man virkelig trener på 100 prosent, slik det blir i en kamp, sier han.

— Men det må ikke gå så langt som det kanskje gjør i dag. Jeg mener at jeg ikke kunne skadet han, men man skal ligge unna duellene som kan føre til skade, slår unggutten fast.