ALFHEIM: – Hvordan synes du TIL fremsto i dag, Bård Flovik?

– Bra første omgang, jevn kamp. Jeg tipper vi har like mange, kanskje flere sjanser enn dem. Litt misfornøyd med første halvtimen av andre omgang, oppsummerer TIL-treneren.

Bård Flovik var skuffet, men ingen slagen mann etter 16. mai-tapet mot Bodø/Glimt. Foto: NTB scanpix

Tabellsituasjonen ser dårlig ut etter tapet for erkerivalen. TIL har 10 poeng etter 11 kamper og ligger på 13.-plass. Aalesund, Stabæk og Start følger bak med henholdsvis åtte, syv og fem poeng.– Målsettingen vår var å etablere oss mellom 30 og 40 poeng i eliteserien. Vi er ikke så veldig langt unna det. Vi har spilt seks borte og fem hjemme. Det som skuffer meg, er at vi ikke henter poeng hjemme. Det skal vi gjøre, og jeg er ikke kjempefornøyd med andreomgangen totalt sett, sier Flovik.

Vurderte ikke Johnsgård

Han mener TILs angrepsspill manglet rytme mot Glimt. Foran 6.343 tilskuere skuffet «Gutan».

– Hva har du å si til de som går skuffet hjem i dag?

– Jeg skulle virkelig ønske de fikk noe å juble for dagen før 17. mai. Det ønsket vi selv også. Vi er jo til for supporterne. Det eneste vi har tenkt på er å glede publikum i Tromsø med et godt arbeid her. Det er selvfølgelig veldig skuffende også for oss selv at vi ikke innfrir. Vi får håpe at de gir oss en sjanse til, for vi gir oss ikke, sier Flovik.

– Vurderte du aldri å sette inn for eksempel Christer Johnsgård da du byttet ut Gjesdal på slutten, for å få enda en spiss på banen?

– Nei, da satte vi Simen (Wangberg) på topp, så da vi tok en fra det bakre leddet opp, var vi avhengige av farten til Norbye der bak. Skulle vi få 2-2, måtte vi ikke ha så dårlig fart at vi slipper inn bakover igjen, sier Flovik.

Ba om bytte

Seks mål på 11 kamper synes han er «for dårlig», og mener laget må bli mer effektive. Runar Espejord viste positivene takter i første omgang, men ble byttet ut etter 65 minutter.

– Han har vært skadet lenge og ba om å bytte. Vi holdt ham på banen så lenge vi følte det var forsvarlig, sier Flovik.

Han tror Espejord allerede kan være klar igjen til lørdagens kamp mot Stabæk borte.

– Hvordan er det med den sentrale midtbanen? Det virker som de holder igjen mye når TIL angriper. Får de beskjed om det?

– Selvfølgelig skal vi ikke henge igjen. Det skal være dynamikk i spillet vårt. Om du insinuerer at de blir instruert til å holde seg nede i banen, så stemmer ikke det. Vi jobber hver dag med god balanse og mye «splitting», sier Flovik.

TILs forrige 16. mai-seier i eliteserien kom i 2007. – Det var veldig leit, på vegne av Tromsøs befolkning og folk som har sett oss 16. mai. Vi har en positiv retning, og folk synes det har vært artig å følge oss på Alfheim. Med 6.300 i dag, var det nesten maks antall tilskuere. Det er jo synd at de ikke får mulighet til å glede seg i kveld, før 17. mai i morgen, sier Flovik.

– Vi er festbrems

Kaptein Simen Wangberg var ikke fornøyd med kampen, spesielt de siste 45 minuttene.

– Vi inviterer til fest og er festbrems selv, så enkelt er det. Det var en fantastisk ramme og vi hadde så lyst å vise oss fram fra en bedre side og slå Glimt i dag. Men vi er ikke gode nok i andre omgang og fortjener heller ikke poengene. Det er synd. Jeg tror dette er den beste rammen jeg har spilt i på Alfheim, sier Wangberg.

Han forklarer baklengsmålene slik:

– På den første «faller vi ikke av» tidsnok. Det er et par 50-50-dueller som vi ikke vinner først. På andre er det tellefeil, og så står han litt for alene. Vi kommer ikke tett nok oppi ham, og han setter den i lengste hjørne. Det er kjedelig, men vi har noen sjanser i første omgang som vi helst bør sette hvis vi skal vinne slike kamper. Det gjør vi ikke, og da er det kjipt å stå her nå, sier Wangberg.