ALFHEIM: Magnus Andersen har vært en målgarantist for «Gutan» siden han kom til klubben. De fire siste sesongene har øksfjordingen hatt 40 målpoeng (22 scoringer/18 assists). Etter 11 kamper i år er tallet null.

– Det har ikke løsnet i det hele tatt. Jeg skulle gjerne sett at det var en del målpoeng allerede, sier Andersen til iTromsø.

– Hva kommer det av?

– Det har rett og slett ikke løsnet helt. Det er ikke bare jeg som har slitt med å levere målpoeng. Vi har ikke helt hatt det offensive trykket i år – ennå, sier Andersen.

– Går det litt på spillestil – at det er litt vanskelig å komme i de rette posisjonene?

– Defensivt har vi vært bra, dersom du ser bort fra et par kamper som ødelegger litt. Det er bedre å bygge den veien enn motsatt. Vi får jobbe litt med dette og håpe at det løsner litt offensivt også. Slipper vi inn lite og begynner å score, kan det bli veldig bra, sier Andersen optimistisk.

– Kan ikke syte

Gjermund Åsen var i meget god form på vårsesongen i fjor, men siden har det lugget en del. I år står han altså med null målpoeng etter selv å ha spilt 10 kamper i eliteserien.

– Det er selvfølgelig ikke bra nok, det. Vi har scoret seks mål på 11 kamper. Jeg tror jeg har tre eller fire i metallet allerede. Man mangler litt godfølelsen og rytmen når man avslutter. Jeg kan ikke syte over marginer. Man må trene på det, slik at man får den riktige følelsen, sier Åsen.

Han tror det er flere årsaker til at «Gutan» sliter med å score.

– Selvtillit er viktig for en offensiv spiller. Og det handler om å finne riktige rom, bli brukt riktig av lagkompisene og få relasjonene til å stemme, sier trønderen.

Ingen på dødball

I enkelte kamper har «Gutan» slått en del langt, slik at midtbanen har kommet litt mindre med i spillet.

– Ja, det kan være det. Vi har i alle fall ikke fått produsert det vi vil. Det må vi finne ut av i lag her på Alfheim, sier Andersen.

– Vi kan ikke bare renske unna baller og håpe at de to på topp «suger» ballen til seg hele tiden. Vi er nødt til å ha flere strenger å spille på. Det har vi vært ærlig om også. Det har vært for simpelt, sier Åsen.

Bård Flovik er opptatt av at TIL må bli mer effektive.

– Skaper vi fem-seks sjanser, så skal vi score mål, sier treneren.

Og han ønsker seg også mål etter frispark og cornere.

– Vi har ikke scoret på dødball ennå. I snitt scores 30 prosent av målene i toppfotballen etter dødball, sier Flovik.