RUHPOLDING: — Det er noen sekunder tapt her og der hele tiden. Derfor er det bare småjusteringer som skal til, sier stryningen etter at fire renn i årets verdenscup er unnagjort.

Tarjei Bø begynte sesongen med to elendige plasseringer i Östersund. Etter det har han vært Norges jevneste skiskytter denne sesongen. Han har tre pallplasser, senest på fellesstarten i den første helgen med Ruhpolding-renn.

Mange 4.-plasser

Han har også en imponerende samling med fjerdeplasser. Han har gått de fire sprintrennene som er arrangert denne sesongen, og han har havnet på fjerdeplass i alle sammen.

Men han mangler noe. Han mangler førsteplassen.

— Nå er det på tide med full klaff. Jeg er mer enn god nok til å vinne, sier han foran dagens 20 kilometer i Ruhpolding.

Sommer og høsttreningen har aldri vært bedre for Tarjei Bø. Mannen som er kjent for å være den som lettest blir syk i skiskytterverden, fikk en ubrutt treningsperiode på seks måneder. Snufseren fra Stryn fikk lagt et grunnlag som sjelden har vært bedre.

Ble syk likevel

Men så ble han syk i jula. Han kunne frykte det verste, men det gikk over all forventning.

— Jeg kom tydeligvis bra ut av det, og det ga meg litt overskudd, sier han.

På søndagens fellesstart viste han at langrennsformen er på plass. Han lå på 7.-plass ut fra siste skyting og gikk seg opp til en pallplass. Han hadde også best langrennstid av alle.

— Så lenge treningstapet ble begrenset til seks-syv dager er det ikke farlig, sier han som ble satt ut i tre uker midtvinters i forrige sesong av sykdom.

Krevende forhold

I Ruhpolding har snømangler vært det store problemet. Helt til i dag. To timer før start laver snøen ned. I tillegg kan en lei sidevind komme til å gjøre skytingen vanskelig.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport her: