En liten aluminiumsdings limt fast på bakskiene er Emil Hegle Svendsens lille triks for å få balansert skiene bedre. Et lodd på noen få gram er Emil Hegle Svendsens lille triks.

— Før det begynte å gå bra med Emil, hadde han ikke så veldig god råd. Så de kronene han fant de limte han bak på skiene for å få de med seg. Nå har han fått litt mer premiepenger så da har vi bytta ut kronene med denne vekta fra Madshus, sier Emil Hegle Svendsens faste smører, Tom Idar Haugen, med et glimt i øyet og smilet på lur.

De lette loddene har Emil Hegle Svendsen limt bak på skiene. Det fører til at forskien ikke subber etter hvert fraspark og når den løftes. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Nå er det nok ikke hele sannheten bak det faktum at skifabrikken har utviklet et eget Emil Hegle Svendsen-lodd som limes bak på alle skiene han går konkurranser med.— Skiene hadde en tendens til å duppe ned etter hvert skyv når jeg løftet de opp og frem. Jeg fant ut at jeg kunne balansere skien bedre og få tuppen opp med å putte litt vekt helt bakerst på skien, forteller Emil Hegle Svendsen selv om ekstrautstyret på sine ski.

— Han fikk trøbbel med leggene sine og når han fikk en motvekt bak på skiene så føler han at det blir det bedre, sier smører Tom Idar Haugen som tester alle skiparene til Svendsen.

Han er ikke like overbevist om at det er dette som skal til for å vinne.

— Jeg skjønner ikke helt forskjellen. Men det hjelper for ham, sier Haugen.

--- Vi har fulgt Emil Hegle Svendsens vei mot VM. Her er alle tre episodene så langt

  • DESEMBER: Den første konkurransen for sesongen (3)

Hvordan det gikk da det første rennet i VM-sesongen gikk av stabelen.

  • NOVEMBER: Man må til høyden for å nå toppen. (2)

Om treningshverdag på høydetrening i Val Senales.

  • SEPTEMBER: Det kan være ensomt å være toppidrettsutøver (1)

Om alle de treningsøktene som blir gjennomført stort sett alene. Svendsen på barmark i Kollen-anlegget.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her: