Etter et kort opphold i 1. divisjon er Sandviken tilbake på øverste nivå. Mens laget ikke tapte en eneste seriekamp i fjor, innser trener Øyvind Nordtveit at det blir en helt annen hverdag i år. Det ar Sandviken fått merke i vinterens treningskamper. Åtte kamper mot motstandere fra Toppserien har endt med syv tap og én uavgjort.

— Høyt nivå

— Nivået på ligaen er høyere enn noen gang. Flere lag satser, og til og med lagene som er ventet å kjempe i bunnen med oss, Amazon Grimstad og Medkila, har hentet inn mange gode spillere. Vi vet at det blir tøft, men målet er å holde seg med god margin. Slik at vi slipper en nervepirrende avslutning på sesongen.

— Det viktigste i år blir å vise at vi er gode nok for serien. Gjør vi det, blir det lettere å trekke til seg nye spillere senere, tror Nordtveit, som starter på sin sjette sesong som Sandviken-sjef når Trondheims-Ørn kommer til Stemmemyren søndag.

Kontrakten hans varer i tre år til, og Nordtveit gjør det klart at han ikke vil være fornøyd med bare å overleve i serien i hele denne perioden.

— I løpet av de tre årene ønsker Sandviken å bli et stabilt topplag. Da mener jeg et lag som i hvert fall ikke blir dårligere enn nummer seks hver sesong, sier Nordtveit.

Daglig leder som hengende spiss

Han har fått inn en rekke nye spillere siden sist sesong, blant annet to med etterlengtet rutine. Madeleine Giske (27) er tilbake i klubben hun spilte for som tenåring, mens Stine Andreassen (34), tidligere Arna-Bjørnar- og Røa-spiller, er klar for en siste innsats på tampen av karrieren.

Giske, som også er Sandvikens daglige leder, er tiltenkt en rolle som hengende spiss. Hun er optimistisk til tross for de svake treningskampresultatene.

— Det kommer ikke bare til å bli seirer, det vet vi. Vi må være realistiske med tanke på at vi er et nyopprykket lag. Om vi får noen slag i trynet, kan vi ikke grave oss ned. Viktigst er det å vinne kampene mot dem vi kommer til å kjempe mot i vår del av tabellen, sier Giske.

BTs tips for Toppserien 2015

1. LSK

2. Stabæk

3. Avaldsnes

4. Kolbotn

5. Arna-Bjørnar

6. Røa

7. Trondheims-Ørn

8. Vålerenga

9. Klepp

10. Medkila

11. Sandviken

12. Amazon Grimstad