TROMSØ (iTromso.no): TIL har slitt voldsomt borte mot Strømsgodset de siste sesongene, men Morten Moldskred har ikke like dårlige minner fra Drammen.

Han var med sist gang TIL vant på Marienlyst i 2008 (3-1-seier). Året før scoret han ett av TILs to mål i 2-1-seieren i 2007. Scoret for TIL gjorde han også i 2009, men da tapte TIL 2-1 på overtid.

— Jeg har flere gode minner fra Marienlyst. At det er mange år siden sist vi har vunnet her, betyr lite til helgen. Statistikk er til for å brytes. Vi tok et poeng på Lerkendal og kan helt klart få med oss både ett og tre poeng fra Drammen, selv om vi er underdogs, sier Morten Moldskred til iTromsø.

— Ti år til

Moldskred som fylte 35 år 13. juni tenker lite på alderen.

— Så lenge man synes fotball er gøy og man holder nivået, så har det ingenting å si. Det hadde ikke vært et alternativ å gå motsatt vei, sier Moldskred.

35-åringen er inne i sitt siste kontraktsår med TIL og håper på flere år.

- Hvor lenge kan du holde på?

— Tja, i ti år til kanskje, sier Moldskred, før han mer alvorlig legger til.

— Jeg håper å spille en del år til.

Men kontraktsforhandlinger med TIL har det så langt ikke vært.

— Jeg stresser ikke med det. Det får vi ta når den tid kommer. Akkurat nå vil jeg prestere og hjelpe laget, slike ting tar vi når det kommer, sier han.

— Flere posisjoner

I sine glansdager i perioden 2007-2009 var Moldskred en dødelig angriper som scoret i bøtter og spann, fikk landslagsdebuten for Norge og en overgang videre til Rosenborg.

Etter returen til TIL foran 2013-sesongen har han foruten om spissrollen spilt mye på kanten, men også indreløper og nå i år også blitt brukt en del på høyrebacken.

— Jeg har blitt veldig anvendelig og kan spille i mange posisjoner. Det er en styrke og gjør at jeg har mange roller jeg kan hjelpe laget fra, sier Moldskred.

Om det kan hjelpe han til ny kontrakt eller forlenge karrieren vil han ikke spå.

— Det vet jeg faktisk ikke. Jeg spiller der Steinar (Nilsen) har bruk for meg, om det er på backen eller på kanten, sier den anvendelige 35-åringen.