TRONDHEIM: «Så blir det ikke mer norsk. Nordmann med vanvittig 74-meterspasning»

Det er en tittelen i en artikkel i danske Ekstrabladet fredag, hvor det fortsetter slik:

«Norsk fotball forbindes tradisjonelt med kompakt forsvar og lange, høye baller inn i boksen, men de norske serie— og cupmesterne fra Rosenborg tar visst dette litt for bokstavelig!»

Helland og Dorsin

Den danske avisen viser så til stuntet RBK-spillerne gjorde fra toppen av Scandic-hotellet ved stadion, der flere av spillerne, deriblant Pål André Helland og Mikael Dorsin, slår pasninger ned på matta.

Der skulle de øvrige i troppen forsøke å score. Et stunt du for øvrig kan se her.

Jensen: — De tar helt feil

Fredag møter adressa.no RBK-kaptein og danske Mike Jensen på Brakka. Han ler av overskriften fra hjemlandet.

Og ikke nok med det. Jensen var den eneste som maktet å score under seansen, da han traff et prosjektil av en fotball på hel volley.

— Det var utrolig vondt, og jeg ble litt blå på leggen. Men det trenger du ikke skrive, gliser Jensen – og fortsetter:

— I Danmark er det jo litt slik at norsk fotball har rykte på seg for å være «Flo-pasningen» og de greiene der. Men det er helt feil. Den nye norske generasjonen er jo vokst opp på kunstgress, og man spiller hurtig, teknisk fotball. Det er en spennende generasjon, sier Jensen.

Han mener imidlertid danskenes største problem med norsk fotball, er at de snakker på tynt grunnlag. At de ikke følger så nøye med.

— Det er ingen dansker som ser norsk fotball. Da lever jo den myten. Men jeg tror det vil endre seg i løpet av de neste fem-ti årene. Når den neste norske generasjonen har kommet for fullt, sier han.

- Var det et fint mål du scoret etter pasningen fra taket?

— Ja, jo… Den gikk i en slags bue og havnet høyt i målet. Men det var ikke slik at jeg skjøt. Jeg holdt mer ut foten. Hadde man headet de pasningene fra taket… Da tror jeg man hadde blitt slått i bakken, smiler RBK-kapteinen.