Manchester United-legenden Charlton, som scoret 249 mål på 758 kamper for klubben og fortsatt er klubbens mestscorende gjennom tidene, ble hedret før kampstart i forbindelse med at den ene tribunedelen på Old Trafford nå heter «Sir Bobby Charlton Stand».

78-åringen kunne i tillegg smile ekstra bredt etter at Anthony Martial ga United ledelsen etter 54 minutter. Etter godt forarbeid av ungguttene Marcus Rashford og Timothy Fosu-Mensah, ble ballen slått på bakre stolpe hvor franskmannen hadde en enkel jobb med å sette ballen i buret.

Sir Bobby Charlton, her med kona Norma, fikk den ene tribunedelen på Old Trafford oppkalt etter seg før kampen mot Everton. Foto: Reuters

Etter en tam førsteomgang var det Everton som var det førende laget innledningsvis etter hvilen. Romelu Lukaku fikk en stor mulighet etter 50 minutter da han fikk servert et innlegg foran mål. Avslutningen til belgieren var på vei inn i nettet, men ble blokkert av Daley Blind og like etter ga Martial vertene noe å juble for.

Everton var svært nære å svare umiddelbart etter 1-0-scoringen, men headingen til Phil Jagielka dundret i tverrliggeren og ut. Hjemmelaget hadde muligheten til å øke ledelsen etter timen spilt da et innlegg gikk gjennom hele feltet etter at Jesse Lingard var noen tiendedeler for sent ute til å skli ballen i mål.

Everton kastet fram de det hadde i sluttminuttene og var svært nære å utligne ved to anledninger, uten å få uttelling.

Seieren gjør at mannskapet til Louis van Gaal har 53 poeng og kun er ett poeng bak byrival City i kampen om fjerdeplassen som gir den siste mesterligaplassen. Everton på sin side ligger på 12.-plass med 38 poeng.

(©NTB)