Leicester dundrer på videre, og denne gangen var Southampton byttet da Premier League-lederen vant 1-0 for fjerde gang på rad. Kapteinen Wes Morgan bidro med matchvinnermålet sju minutter før pause.

Christian Fuchs fant Morgan med et utsøkt innlegg, og Morgan satset alt i duellen som oppsto. Han vant duellen, og han stanget inn ballen via stolpen og inn i buret forbi Southamptons keeper Fraser Forster.

Målet var et ekte innsatsmål, og det var hans første for Leicester i serien siden mai.

Luke

Seieren betyr også at Leicester økte luken på toppen av tabellen etter helgens kamper. Utfordrer Tottenham klarte bare 1-1 borte mot Liverpool lørdag, og med seks serierunder igjen skiller det sju poeng mellom Leicester og Tottenham. Det utenkelige før sesongstart er i ferd med å skje. Leicester kan bli seriemester mot alle odds.

Selv manager Claudio Ranieri må snart erkjenne at sjansene for gull er der.

Store sjanser

Leicester har definitivt hatt marginer med seg i løpet av sesongen. Alle gode lag har det, men de har også vist at de er et meget sterkt lag som ikke er til å kimse av. Southampton har vist god form den siste tiden, men kom til kort på King Power Stadium.

Leicester var klart nærmest til å øke ledelsen etter hvilen. 17 minutter ut i 2. omgang var det like før at José Fonte gjorde selvmål, og ni minutter senere hadde Danny Simpson en glimrende mulighet til å gjøre 2-0. Jamie Vardy satte Simpson opp på blank goal, men fra kloss hold satte ballen rett i kroppen på en i utgangspunktet utmanøvrert Fraser Forster. Vardy hadde selv en god mulighet fem minutter før slutt, men denne gangen lyktes toppscoreren ikke.

Southampton har fortsatt sjansen til å komme inn blant de fire beste, men muligheten er ikke lenger stor for spill i mesterligaen neste sesong. (©NTB)