Mens sensasjonslaget Leicester håper å øke serieledelsen ned til Tottenham til fem poeng, kjemper Newcastle en desperat kamp for å overleve i Premier League.

Med ti kamper igjen å spille ligger Newcastle nest sist på tabellen. Tre lag skal ned, og det ser ut som om det blir en kamp mellom Newcastle, Norwich og Sunderland. De to sistnevnte er poenget foran Newcastle.

Rafael Benitez kunne knapt fått en tøffere start med Leicester borte. Så sent som fredag morgen var Steve McClaren manager for Newcastle. Han fikk sparken, og timer senere ble Benitez annonsert som ny sjef.

– Jeg har gleden av å bekrefte at jeg er blitt enig med en legendarisk engelsk klubb med den store utfordringen å overleve i Premier League. Det vil bli en utfordring. Ikke bare for meg, men for støtteapparatet, spillerne, klubben og supporterne, sa Benitez.

Nedrykksklausul

Rafael Benitez har skrevet seg inn i Liverpool-historien med Champions League-trofeet i 2005. Foto: NTB scanpix

Hans forrige jobb var som Real Madrid-trener der han fikk sparken etter et halvt år. Spanjolens kanskje største bragd er nok Champions League-triumfen med Liverpool i 2005. Han har også vunnet Europaligaen med Chelsea og det spanske seriemesterskapet med Valencia to ganger, for å nevne noen av merittene hans.Å berge Newcastle fra nedrykk til Championship kan vise seg å bli en enda vanskeligere jobb. På de 28 første seriekampene har laget fra Nord-England tatt 24 poeng.

Derfor er det kanskje ikke så rart at den nyansatte Newcastle-manageren har sikret seg i klausul i kontrakten om å kunne forlate klubben hvis den rykker ned fra Premier League.

– Ja, noen kan se på det som noe spesielt, men det er normalt å ha nedrykksklausul. Jeg ønsker å bli her, og det betyr at jeg vil vinne kamper fra mandag av, har Benitez uttalt.

– Jeg er her fordi jeg tror på at vi kan gjøre det. Vi har kvalitet nok i troppen. Vi er nødt til å få selvtilliten tilbake i spillerne og organisere laget på en måte vi ønsker. Jeg tror vi kan klare det.

Ekstratrening

Noe av det første Ranieri gjorde etter fredagens ansettelse, var å få spillerne til å trene på fridagen sin lørdag.

– Vi ønsket å komme i gang med trening så fort som mulig. Vi hadde ikke mye tid før kampen mot Leicester, og ære være spillerne for at de kom inn og trente på fridagen sin, sier Benitez.

– Du kunne se at de ønsket å trene. Det var en flott atmosfære, sier Benitez ifølge klubbens hjemmeside.

Claudio Ranieri får skryt fra Benitez foran mandagens kamp. Foto: NTB scanpix

Spanjolen er klar på at spillertroppen er god nok til å overleve i Premier League.– Ut fra det jeg har sett til nå har vi en god spillergruppe her. Det de trenger er selvtillit. Jeg forventer 100 prosent innsats i alle kampene, sier Benitez.

Mandagens motstander ledes av en annen trenerlegende, Claudio Ranieri.

– Jeg kjenner Ranieri godt, og han gjør en strålende jobb i Leicester. At Leicester topper tabellen viser at man kan nå helt til topps hvis man arbeider på rette måten, sier Benitez.

Det eneste Newcastle-fansen ber han om er å sørge for at klubben er i øverste divisjon også når den nye sesongen starter i august.