Steve McClaren fikk sparken som Newcastle-manager fredag formiddag. Rafa Benitez skal stå klar til å ta over.

Flere journalister meldte fredag morgen at McClaren hadde fått sparken av den kriserammede klubben, før Newcastle bekreftet at samarbeidet er avsluttet.

— Etter tapet for Bournemouth lørdag har klubben vurdert situasjonen og konkludert med at Steve McClarens arbeidsforhold avsluttes med umiddelbar virkning, skriver klubben, som beklager at prosessen har tatt tid overfor McClaren og spillerne.

Knuste sparegrisen

Newcastle ligger nest sist i Premier League, ett poeng fra trygg grunn, til tross for at klubben brukte drøyt 350 millioner kroner på nye spillere i januarvinduet. Fem av de siste seks seriekampene har endt med tap.

— Jeg vil takke Steve personlig for jobben han har gjort for Newcastle. Han er en mann med integritet og klasse, og han har oppført seg eksemplarisk gjennom en vanskelig tid, sier klubbdirektør Lee Charnley.

Benitez favoritt til å overta

Rafael Benitez blir nevnt som mulig manager i Newcastle.

— Steve jobbet hardt for å lykkes med Newcastle. Han har stor respekt blant spillerne og i støtteapparatet. Vi vil takke ham og ønsker ham lykke til videre.- Vi føler at det er nødvendig med et skifte for å gi klubben størst mulig sjanse for å overleve i Premier League.

Rafa Benitez regnes som den mest sannsynlige erstatteren i britisk presse fredag.

(©NTB)