VIKING-ROSENBORG 4-2

STAVANGER: — Vi lignet ikke i det hele tatt på et gullag, slår Rosenborg-treneren fast.

Han konstaterer at det er mye å rette opp i før drømmen om seriegull kan bli en realitet. I sin siste test mot eliteserie-motstand før seriestart ble Rosenborg nedsablet av Viking og tapte 4-2 i Stavanger.

— Vi hang dårlig sammen og hadde mange balltap sentralt i banen der det ikke skal skje. Vi virket tunge og trege, og Viking var gode til å straffe oss. De scoret på de tre første overgangene sine, sier Ingebrigtsen.

Ujevn og uggen dag

Han mener likevel at fire baklengsmål og et klart tap ikke betyr at det utelukkende var krise spillemessig for hans lags del.

— Det var en jevn fotballkamp, men vi gir dem kjempemuligheter. Vi burde scoret langt flere vi også. Men vi kan ikke holde på å gi bort sånne overgangsmuligheter når vi vet de fleste lagene i eliteserien er bra på overganger, sier «Bruttern».

- Fikk du noen positive svar i dag?

— Noen positive svar – og flere negative. På en ujevn og uggen dag skaper vi fem-seks store sjanser. I store perioder spiller vi bra fotball. Men vi må luke bort balltap og avstander i laget. Vi kan ikke opptre sånn når vi skal vinne kamper.

Skal trene mindre

Ingebrigtsen lover at RBK-spillerne skal være mer mobile når Aalesund kommer på besøk i serieåpningen, enn det de var mot Viking.

— Nå skal vi slippe opp og trene kortere økter og litt lettere. Til Aalesund-kampen skal vi være piggere i beina, sier han.

- Det kan være en god idé?

— Ja, det så sånn ut i dag.

Jensen: - Greit med en vekker

Rosenborgs kaptein Mike Jensen tror spillerne kan ha godt av en vekker.

— I dag er vi langt unna toppnivået vårt. Dette er en wake-up call og det er greit, vi har spilt mange gode kamper nå, og det er på tide at vi finner ut at vi ikke bare kan komme avslappet til kamp og gjøre tullefeil, sier Jensen.

— Vi skal konsentrere oss og følge planen. Vi var ikke på nivå i dag, fortsetter kapteinen.

- Var det greit å få seg en på trynet?

— Det gjør ikke så mye. Vi har fortsatt god selvtillit. Vi har spilt mange gode kamper, og det sitter i. Så det er jeg ikke så nervøs for, sier Mike Jensen.