VIKING-ROSENBORG 4-2

STAVANGER: Like før pause i treningskampen mellom Viking og Rosenborg kom kampens mest spesielle situasjon.

Vikings Veton Berisha og Rosenborgs Pål André Helland var i en real bryteduell, og på tv-bildene kan det se ut som at sistnevnte ga Viking-spissen et slag i ansiktet.

— Ja, jeg så det. Men det var ikke et slag. Det var mer en berøring enn et slag, og til syvende og sist var det meg det gikk utover, som kanskje har ødelagt hånden, sier Helland til adressa.no.

For etter kampen ble RBK-vingen sett til av Vikings lege.

— Jeg landet litt forkjært, for å si det mildt. Nå må jeg vel ta røntgen eller MR av hånden. Det er ikke noe alvorlig, og jeg klarer å spille med det. Det er bare vondt.

Det kan være et lite brudd i hånden.

— I verste fall må jeg spille med gips, men det er ikke noe problem.

Hodelås

Helland, som har hamret inn scoringer i treningskampene i vinter, medgir at bryteduellen med Berisha var svært spesiell.

— Vi smeller sammen i stor fart, og står og bryter med hverandre. Så løfter han meg opp, og jeg kjenner at jeg er borti ansiktet hans. Jeg blir redd når jeg ligger vannrett én meter over bakken. Det var en meget spesiell situasjon. Vi vi tok hverandre i hånden i pausen, og det er ikke noe vondt blod mellom oss, sier Helland.

- Men du hadde ham i hodelås der en periode?

— Ja, det kokte litt.

Fikk beskjed om å prate ut

I pausen fikk Helland klar beskjed av Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen om å skvære opp med Berisha.

— Jeg sa til Pål at nå går du og ordner opp med Veton. Dere får snakke ut, for sånn kan vi ikke ha det, sier Ingebrigtsen.

Selv er Helland klar på at slike situasjoner ikke skal skje.

— Det er ikke pent, og det skal ikke skje. Det koker litt i kampens hete, men det er ingen grunn til å «ta livet av hverandre» i en treningskamp i mars. Vi får spare kruttet til serien starter, sier Helland.

Vikings Berisha sier at alt er i orden.

— Det var litt opphetet med en gang, men vi skværet fort opp og er gode venner nå, men det er ikke slike situasjoner som skal ha fokus etter en fotballkamp, sier han til Aftenbladet.