Real Madrid-Juventus 1-1 (2-3 sammenlagt)

Det er av sine egne man skal ha det, heter det. Tidligere Real Madrid-spiller Álvaro Morata (22) sendte klubben som ikke ville satse på ham, ut av Champions League.

foto
Alvaro Morata hamrer inn 1-1-målet på Santiago Bernabeu onsdag kveld. Foto: AP/Oscar del Pozo

– Dette er en litt bittersøt følelse. I dag møtte jeg mine tidligere lagkamerater, og det gjør det litt vanskelig å glede seg over finaleavansementet, sa Morata til Viasats reporter etter kampen.— Jeg feiret ikke målet, og det var heller aldri meningen.

I 2003 endte det med Juventus-tap for rival AC Milan i en helitaliensk Champions League finale på Old Trafford. 6. juni får Juventus en ny mulighet til å vinne sin tredje Champions League-tittel. «Den gamle dame» har virkelig reist seg etter Calciopoli-skandalen og det påfølgende nedrykket i 2006. – Hemmeligheten bak suksessen er at vi hele tiden har jobbet som et lag, kommenterte Morata etter kampslutt.

Det sto 2-1 i favør Juventus etter den første semifinalen på Juventus Stadium, der nevnte Morata og Carlos Tevez sikret seieren med hvert sitt mål. Ronaldo sørget for at Madrid-laget fikk med seg et viktig bortemål hjem.

foto
Juventus-keeper Gianluigi Buffon er symbolet på Juventus' retur i det ypperste selskap.

Tevez har vunnet Champions League tidligere, med Mancheste United i 2008. Han synes ikke det var vanskelig å glede seg over avansementet.– Jeg er veldig fornøyd. Vi har gjennomført to gode kamper. Spansk presse undervurderer oss nok, sa han etter kampslutt.

Iskald Ronaldo

Juventus, i blå bortedrakter for anledningen, hadde sin viktige spiller Paul Pogba (22) tilbake i lagoppstillingen. Det var imidlertid en annen franskmann, Real Madrids spiss Karim Benzema, som fikk kampens første sjanse. Men etter et par fine touch, og fra god posisjon, sendte 27-åringen skuddet langt over målet til rutinerte Gianluigi Buffon.

Kampens andre rutinerte keeper, Iker Casillas, fikk testet seg først etter 13 minutter, da Arturo Vidal testet skuddfoten. Keeperen, som den siste tiden har fått buing mot seg fra egne fans, reddet skuddet grei.

foto
Ronaldo måtte nøye seg med én scoring mot Juventus. Det holdt ikke til finale. Foto: Daniel Ochoa de Olza, Ap

Etter 22 minutter pekte den svenske dommeren på straffemerket da Giorgio Chiellini felte James Rodríguez. Det var det ingen tvil om hvem som skulle ta. Målmaskinen Cristiano Ronaldo gjorde seg klar. Superkonsentrert og iskald lot han Buffon gå én vei – før han selv banket ballen midt i mål.– Vi tapte avansementet i den første kampen. I kveld spilte Juvnetus bra, de kjempet hardt og la ned mye innsats. Vi var litt uheldige, konstaterte Ancelotti etter kampen.

Skrevet i stjernene

Juventus trengte kun en utligning for å sikre seg en finalebillett, og i annen omgang – etter 57 minutter – kom målet. Og det sto skrevet i stjernene at det var tidligere Real Madrid-spiller Morata, som også har spilt fotball for klubbens ungdomsavdeling, som skulle avgjøre det hele.

22-åringen tok ikke av i feiringen etter å ha skutt ballen i nettet bak Casillas, men kampen var altså snudd. Nå var Juventus klare for finale mot Barcelona og den giftige angrepstrioen «MSN» — Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar.

foto
Álvaro Morata valgte å ikke feire scoring mot gamle lagkamerater. Foto: Sergio Perez, Reuters

Real Madrid presset på etter utligningen, men det ville seg ikke for de hvitkledde. Det 11. Champions League-trofeet kommer ikke i 2015, og Carlo Ancelottis jobb står enda mer i fare.Den engelske La Liga-eksperten Sid Lowe tror Carlo Ancelotti vil miste jobben sin om han ender sesongen uten hverken CL-trofeet eller ligatittelen i Spania.

— Klubben ser allerede etter en erstatter, sa Lowe i et intervju med Viasat foran kampen på Santiago Bernabéu.

— Jeg vet ikke hvor jeg vil være neste sesong. Vi har 15 dager igjen og to kamper, etter det vil jeg snakke med klubben, sa Ancelotti selv på Sky Sports, ifølge BBC.

Champions League-finalen mellom Juventus og Barcelona spilles på Olympiastadion i Berlin den 6. juni.