Martin Ødegaard får mildt sagt variert medieomtale i Spania. Etter 1-1-kampen mot Guadalajara søndag, som knuste Real Madrid Castillas siste rest av opprykkshåp, skrev sportsavisen AS at det var Ødegaard-signeringen som ødela lagets opprykksmuligheter.

Santiago Segurola, en profilert kommentator i AS' konkurrent Marca, velger imidlertid å legge vekt på det som etter hans mening var en fantastisk forestilling av Ødegaard i 1-1-kampen.

Under kampen berømmet flere journalister nordmannens spill, blant annet et frisparkforsøk som ble beskrevet som «utrolig».

Nå går Marcas Segurola enda lengre, i en blogg som fremstår som en reinspikket hyllest til nordmannens talent.

«Kampen satte en stopper for enhver tvil en måtte ha om hans ferdigheter» skriver Segurola, før han fortsetter:

— Det fantes ikke ett angrep der Ødegaard ikke viste sin klasse. Til og med da han gjorde feil så man at det er en annerledes fotballspiller. Ingen av involveringene hans var ubetydelige, skriver Segurola i en blogg på marca.com.

Han mener Ødegaards stil er «minimalistisk utsøkthet», som «fascinerer fansen» og at han er «merkverdig moden for alderen».

Hyller Ødegaards personlighet

Ødegaards holdninger har vært gjenstand for kritikk denne sesongen, blant annet har han blitt beskyldt for å nekte å høre på råd fra B-lagstrener Zinedine Zidane.

Segurola roser imidlertid ikke bare Ødegaards skuddteknikk, vilje til å spille ballen fremover og «timing», men også personligheten hans.

— Ødegaard var et eksempel til etterfølgelse, den beste på laget sitt med god margin og den som gjorde mest for å vinne kampen. På dette feltet har Real Madrid heller ikke feilet. Ødegaard viste tydelig sin personlighet. Han ba om ballen i desperasjon, med et kroppsspråk som hører ledere til, men uten bråk, skriver Segurola.

Ødegaard er Castillas yngste spiller, men mange trodde imidlertid at han ville kunne lede Castilla til opprykk allerede denne sesongen. Slik har det imidlertid ikke blitt.

Søndag argumenterte CMore-ekspert Petter Veland for at det blir feil å forvente at Ødegaard skal være en lederskikkelse i laget.

— Han har ikke personligheten til å være den type leder som hever nivået på alle andre - ennå. Han har heller ikke karakteristikkene som fotballspiller til å være det. Det skal han heller ikke være før om 10 år, sa La Liga-kjenneren.

- Trolig klar for førstelaget

Nå gjenstår det å se om Ødegaard vil fortsette på nivå tre i spansk fotball også neste sesong. Et utlån til enten nivå to eller La Liga har blitt nevnt som et alternativ.

Segurola mener imidlertid at Ødegaard «trolig er klar til å slutte seg til førstelaget». Ødegaard trener jevnlig med A-laget, blant annet gjorde han det mandag.

A-lagsdebuten kan fort komme i siste seriekamp mot Getafe.

Uansett understreker Segurola at Ødegaard har en stor fremtid.

— Det er riktig at han er en unggutt og at fotballen har ødelagt et uendelig antall lovende karrièrer, men det hindrer ikke tanken om Ødegaard som en fremtidig stor fotballspiller, skriver Segurola.