— 2-0 på bortebane mot Sarpsborg er sterkt. Vi gjør en meget bra bortekamp, sier Kjell Jonevret.

«Drømme leve, det ska bli ein blåe dag», sang Viking-fansen etter 86 minutter. Da hadde Viking nettopp kontret inn 2-0 og med dét sikret tre viktige poeng i kampen om medaljene.

— Det var utrolig deilig å stikke her fra med tre poeng, sier målscorer André Danielsen.

Viking revansjerte seg etter det uheldige hjemmetapet mot Haugesund forrige uke, og spilte en god bortekamp mot Sarpsborg.

— Det var ikke noe fyrverkeri, men det trenger vi heller ikke. Vi tok tre solide poeng. Vi har god kontroll kampen igjennom og har en del muligheter til å score flere mål. Vi burde avgjort kampen før. Uansett er det herlig å se at vi klarer å ri på 1-0-ledelse. Vi fikk ikke panikk, sier Jonevret.

— Vi skaper ikke så fryktelig mye, men det gjør i hvert fall ikke Sarpsborg heller. Alt i alt en meget god defensiv kamp og en strålende kontringsscoring i andre omgang, oppsummerer Danielsen.

Selv om det langt fra noen velspilt kamp, var Viking solide og akkurat så effektive de behøvde å være. Selv om både Suleiman Abdullahi, Vidar Nisja og Steinthor Thorsteinsson også kunne – og kanskje burde – scoret.

Sarpsborg hadde også sine muligheter, men ikke like mange og like store som Viking. Alt i alt tre fortjente poeng.

Dominerte i åpningen

Viking åpnet med mye ballbesittelse og skapte kampens to første muligheter, begge signert Samuel Adegbenro. Først sto han helt alene på bakre stolpe på et hjørnespark slått av André Danielsen. Headingen gikk imidlertid utenfor.

Minutter senere lekte Adegbenro seg på venstrekanten. Han kom ned til dødlinja, og slo inn. Om det var innlegg eller skudd nigerianeren forsøkte seg på vites ikke, men ballen traff uansett nærmeste stolpe.

Rundt halvveis i omgangen fikk Sarpsborg kjenne mer på ballen. På en kontring forsøkte Steffen Ernemann seg på en frekkis. Han så at Iven Austbø sto langt ute, og forsøkte seg. Ballen hadde retning utenfor buret, men Austbø forsøkte likevel å stoppe ballen – uten å lykkes.

På den påfølgende corneren var Patrick Mortensen utrolig nære å sette inn ledermålet. Ballen strøk tverrligeren.

Like etter burde Suleiman Abdullahi satt ballen i mål. I en løpeduell med Ole Heieren Hansen kom Abdullahi seirende ut, men avslutningen alene med Kerr var svak.

Nå skjedde det mye. I situasjonen etter skjøt Vidar Nisja fra 20 meter. Kerr vippet ballen over.

Redning på strek

På den påfølgende corneren var Keer skikkelig på bærtur. Ballen gikk over ham, og til Bödvarsson på bakerste. Headingen hans ble reddet på strek av Sarpsborgs kaptein Heieren Hansen.

To minutter senere fikk Heieren Hansen selv en sjanse som ble reddet på strek. En volley etter corner ble hindret av Sigurdsson.

Så, to minutter før pause: Jon Dadi Bödvarsson mottar ballen rett på innsiden av 16-meteren. Han avanserer en meter og blir felt av en brennhet Habib Bellaid. Straffe.

André Danielsen stilte seg opp. Sikker som vanlig hamret han ballen til høyre for Duwayne Kerr.

1-0 til pause

Andre omgangs første mulighet skapte hjemmelaget. Venstreback Alexander Groven slo et perfekt timet innlegg inn bak Vikings forsvar. På bakerste kom Kristoffer Tokstad, men avslutningen gikk utenfor.

I de første 20 minuttene av andre omgang hadde Sarpsborg initiativet, men uten å skape noen skikkelig store sjanser.

Det maktet Viking. Et godt innlegg av Kristoffer Haugen ble headet i tverrliggeren av Vidar Nisja.

Og nå var Viking nære.

Innbytter Kieffer Moore vant ballen høyt, og spilte gjennom Steinthor Thorsteinsson. Han løp 30 meter alene mot Kerr, og kunne avsluttes selv, men forsøkte å finne Bödvarsson. Pasningen gikk i en Sarpsborg-forsvarer som løp helhjertet hjemover.

Så satt den endelig.

Viking vant ballen høyt mot et Sarpsborg helt ute av balanse. Innbytter Makthar Thioune fikk ballen på venstrekanten, og fant Bödvarsson på vei inn i boksen. Han bredsidet inn 2-0. En perfekt kontring og spikeren i kista.

— Jeg må takke Makhtar for den. Han gjorde et strålende forarbeid, sier Bödvarsson.

— Vi kunne spilt enda bedre, men vi kan ikke klage når vi vinner 2-0. Vi hadde god kontroll. Forsvaret spilte godt, sier han.