TRONDHEIM 20090716:RBKs Steffen Iversen fikk seg en smell da han braket sammen med Rade Prica under UEFA Europa League kampen mellom Rosenborg og Qarabagh på Lerkendal torsdag kveld. Foto: Ned Alley / SCANPIX Foto: SCANPIX

– Dette hadde jeg ikke i mine villeste fantasier trodd at vi skulle klare, sier Molde-trener Kjell Jonevret.

Faktisk kunne seieren vært større. I første omgang ble Jose Mota snytt for en helt legitim scoring, men Mame Biram Dioufs scoring gjorde at Molde gikk til pause med 1-0-ledelse.

– Vi tar en sjanse når vi starter med begge Dioufene. Defensivt er det bedre å ha med Mattias Moström med i startoppstillingen. Derfor lå vi litt høyt, og det ble litt rufsete bakover i første omgang. Heldigvis reddet keeper Knut Dørum Lillebakk oss. I pausen fikk vi justert, og alt i alt var vi best i dag, sier Jonevret til adressa.no.

To minutter ut i annen omgang fikk Rosenborg straffespark da Molde-keeper Knut Dørum Lillebakk felte Marek Sapara.

– Hva tenkte du da Rosenborg fikk straffe, Jonevret?

– Først og fremst var jeg irritert over at vi slapp til Marek Sapara inn foran mål. Han har ingenting der å gjøre. Da han ble felt og straffesparket skulle taes håpte jeg jo det skulle gå vår vei. Det var jo en kveld for sånne marginer, sier Jonevret.

Fra 11 meter banket Steffen Iversen ballen i tverrliggeren.

I det neste angrepet stanget Daniel Berg Hestad 2-0-ballen i nettet, og veien tilbake ble langt lengre for Rosenborg.

RBK-keeper Rune Almenning Jarstein varierer mellom verdensklasse og kretsserienivå. I Molde viste han begge deler på få minutter. Først serverte han 3-0 på sølvfat til en våken Magne Hoseth, før han drev Molde-spissene til vanvidd med to reaksjonsredninger Neville Southall ville vært stolt av.

Men dette var enda en kveld der Molde ikke lot seg stoppe. To scoringer til kom, nesten bare for å understreke poenget, signert av Pape Pate Diouf og Mota. Når MFK er på sitt beste, lar de seg knapt stoppe.

– Rosenborg leder serien og kommer nok til å vinne den, så de er nok Norges beste lag, trøstet Jonevret.