Med to seriekamper igjen å spille ligger Molde i «pole position» og har en ypperlig mulighet til å innkassere klubbens andre seriemesterskap. Manager Ole Gunnar Solskjær er fornøyd med fremgangen laget har opplevd denne sesongen, men understreker at serien burde vært avgjort allerede.

— Vi tapte de tre første bortekampene våre, noe som selvfølgelig har vært kostbart. Ellers har vi både rotet vekk poeng og vært uheldige med avgjørelser som har gått mot oss , sier manageren til Rbnett.

Feilaktige annulleringer

Solskjær kommer med flere eksempler, deriblant annet bortekampen mot Strømsgodset hvor drammenserne utlignet helt på tampen.

— De skulle kanskje ikke hatt frispark i forkant av scoringen. Borte mot LSK ga vi bort en dum corner helt på tampen, og kampen mot Hønefoss burde vi vunnet 10-1. Jeg er fornøyd med stegene vi har tatt, men vi har ikke hatt marginene med oss. Vi har hatt uflaks, sier han.

Med sterke seirer mot henholdsvis Haugesund (borte) og RBK (hjemme) har Ronny Deila og Strømsgodset kloret seg fast i tetstriden. I kampen mot Haugesund så det lenge ut til å ende med uavgjort for drammenserne, men Peter Kovacs scoret på overtid og holdt liv i gulldrømmen.

— Når man snakker om flaks og marginer, så burde Haugesund fått sitt mål mot Strømsgodset godkjent. Samtidig fikk vi et mål mot oss mot Haugesund som ikke skulle vært godkjent, sier han - og sikter til andremålet i bortekampen 1. april.

Håper på flaks

Dommeren godkjente et skudd fra Alexander Søderlund som reprisene viste aldri var over streken. Haugesund vant 2-0 og påførte Molde sesongens første tap.

— To linjedommere kan ha stor innvirkning på utfallet av en serie, sier han.

Uansett, med to kamper igjen å spille ligger Molde der de tar mål av seg å ligge - på toppen. Gjør de jobben selv i de to siste kampene, kan ingen ta fra de blåhvite seriemesterskap nummer to.

— Vi får håpe vi får litt flaks de siste rundene vi og, sier Solskjær med et smil.

- Det er ikke sånn at det jevner seg ut over en lang sesong?

— Ikke for oss. Da må vi i så fall ha veldig, veldig flaks de siste to kampene, avslutter han.