— Hva skal jeg si? Jeg ble selvfølgelig veldig skuffet da jeg fikk beskjeden. Brann er en klubb jeg er blitt veldig glad i, det er en klubb jeg bryr meg om.

Hassan El Fakiri (37) har fått seg en natts søvn etter at det ble kjent at han ikke får fortsette som spillende assistenttrener i Brann.

Etter 195 kamper, ni sesonger, tre mål og to perioder er det over etter sesongen.

Fredag fikk han tydelige hint om at kontrakten hans ikke vil bli forlenget. Mandag ble det offentlig bekreftet. Tirsdag formiddag var han klar til å snakke om det.

— Det var en veldig kjedelig beskjed å få. Jeg har vært forberedt på det, og har vært såpass lenge i fotballen at jeg vet ingenting er sikkert før en ny kontrakt er på plass, sier El Fakiri.

Denne gangen kom aldri en ny kontrakt på plass. El Fakiri ble et av mange ofre for de økonomiske nedskjæringene i Sportsklubben. Brann må la en trenerspire gå, spillergruppen mister en mentor og et forbilde.

Om Norling

Det første året som trener har som kjent ikke vist seg å bli det enkleste i El Fakiris fotballkarriere. Brann har ligget i driten fra første spark, og er på nedrykksplass når fire kamper gjenstår.

- Hvordan har du opplevd samarbeidet med Norling?

— Jeg har ikke hatt noe problem med ham. Det har gått an å prate med ham og han er veldig inkluderende. Så jeg synes det har fungert bra.

- Hva tar du med deg fra samarbeidet med ham?

— Det er mye. Rikard er en dyktig trener ute på feltet. Han er nøye og detaljert og stiller veldig høye krav.

- Er dere ofte uenige?

— Vi har våre diskusjoner, men jeg har ikke så lyst å snakke om slike ting.

Norling om El Fakiri

Rikard Norling snakker gjerne om Hassan El Fakiri. For svensken ble El Fakiri assistenten som kjente klubben inn og ut, gjennom år i garderoben. Han sier det er tungt at El Fakiri ikke får fortsette.

— Jeg har lært en riktig bra fyr å kjenne. En flink fyr, et fint menneske og en bra kollega, sier Norling.

- Innstilte du til dine overordnede at han skulle fortsette?

— Vi har hatt det bra her og har utgjort et fint team. Samtidig er jeg lojal til den beslutningen som er fattet ut i fra vår økonomiske situasjon.

- Hvordan vil du evaluere jobben han har gjort?

— Hassan er et utrolig profesjonelt menneske. Jeg har opplevd ham som varm og kompetent. Han har tilført en viktig dimensjon i kraft av sin spillerkarriere, og den jobben han selv har gjort som spiller.

Håpet å fortsette

El Fakiri sier han hadde et håp om å fortsette, selv etter at kuttrunden ble sveivet i gang for fullt.

— Med den erfaringen jeg har opparbeidet meg som spiller, og nå som trener, hadde jeg selvsagt et håp om det, sier han.

Nå vet ikke El Fakiri hva fremtiden bringer.

— Jeg har egentlig ikke tenkt på neste år. Det blir nye utfordringer et annet sted, og det gleder jeg meg til.

Han har fortsatt en klar ambisjon om å bli fotballtrener. Avskjeden i Brann, har ikke dempet lysten på å lære opp neste generasjon spillere.

— Det er ikke tvil om at det er den veien jeg har lyst å gå.

- Hva har du lært av året i Branns trenerteam?

— En hel masse. I begynnelsen satt jeg og observerte mye. Så hvordan Rikard (Norling, hovedtrener) og de andre jobbet. Det handler mye om planlegging og kommunikasjon, innad i teamet og med spillerne. Jeg har gjort meg mange fine erfaringer og fått se hvordan det jobbes på den siden av kulissene.