Brann bekrefter sent mandag kveld at spillende assistenttrener Hassan El Fakiri (37) ikke får forlenget sin utgående kontrakt med klubben.

El Fakiri har spilt 195 kamper for Brann, over flere perioder, siden debuten i år 2000. Før 2014-sesongen gikk han over fra bare å være spiller, til å bli en del av teamet til den nye treneren Rikard Norling.

I en sms til BT gjør El Fakiri det klart at han ikke ønsker intervju om saken før tirsdag. Til brann.no sier han:

— Det er selvsagt trist å forlate en så fantastisk klubb som Brann. Jeg er skuffet, men samtidig er jeg takknemlig for årene jeg har hatt i klubben og alle opplevelsene jeg har hatt med laget og supporterne.

— Det var i Brann jeg for alvor fikk fart på fotballkarrieren, og nå har jeg også startet trenerkarrieren min her. I den anledning ønsker jeg å takke Rikard Norling for at han tok meg med inn i trenerteamet. Når det er sagt, så legger jeg nok ikke skoene på hyllen riktig ennå, sier El Fakiri videre.

Analyseansvarlig ferdig også

Den anvendelige superveteranen kan se tilbake på en karriere med proffspill i storklubbene Monaco og Borussia Mönchengladbach. I 2007 var han med å vinne seriegull med Brann. Han vendte tilbake til Bergen sommeren det året, og slo pasningen til en svært viktig Azar Karadas-scoring mot Lyn den høsten.

Brann bekrefter for øvrig endelig det BT meldte sist uke, at analyseansvarlige Tomi Markovski ikke blir med i støtteapparatet neste år.

— Det skal kuttes kostnader, og vi klarer ikke det uten at det går ut over trenerteamet rundt A-laget også. Derfor er de to informert om at vi ikke er i stand til å tilby dem nye avtaler, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til brann.no.

BT har tidligere brakt nyheten om at to personer i medieavdelingen og arrangementssjef Jan-Petter Bratland må gå som følge av nedskjæringene i Brann. Klubben må spare minst 15 millioner kroner innen neste sesong. Rykker Brann ned til 1. divisjon, blir kuttene enda større.

Brann går nå også langt i å bekrefte at keepertrener Dan Riisnes vil få tilbud om å forlenge sin utgående kontrakt. De øvrige i trenerteamet har kontrakter som strekker seg utover årets sesong.

- En levende legende

Brann-stopper Jonas Grønner har El Fakiri som et av sine store fotballforbilder. Han er lei seg for at den 17 år eldre lagkameraten nå må gi seg i klubben.

— Det er forferdelig synd at Brann er kommet i en situasjon der vi må slippe personer som ham. Hassan er rett og slett en levende legende. En fantastisk ressurs. Jeg håper han blir værende i Bergen og at noen innen fotballen får brukt kunnskapen hans, sier Grønner.