Dialogen mellom Sandnes Ulf og Tom Nordlie har pågått i flere uker, men partene har fortsatt ikke kommet til enighet om Nordlie skal fortsette i jobben i 1. divisjon neste sesong.

Mens Nordlie på sin side har bedt klubben legge fram hvilke forutsetninger Sandnes Ulf har for å satse neste sesong, har daglig leder Tom Rune Espedal brukt de siste dagene til å prate med samarbeidspartnerne og høre hva de mener om neste år.

Tre andre kandidater

Tom Nordlies fremtid i Sandnes Ulf er usikker etter nedrykket fra eliteserien. Foto: Carina Johansen

Tilbakemeldingene fra sponsorene tyder på at de aller fleste er stolte over jobben Sandnes Ulf har gjort, og at de nå ønsker at klubben bygger videre. Økonomisk er signalene at de ønsker å bidra med omtrent samme beløp som i år. Det snakkes om et budsjett på rundt 35 millioner kroner i 2015. Etter det Aftenbladet kjenner til, satt Sandnes Ulf-ledelsen og Tom Nordlie i nye møter onsdag ettermiddag. Det er ventet en avklaring rundt hans kandidatur i løpet av de nærmeste dagene. Dersom det ender med at han vender hjem igjen, står ikke Sandnes Ulf på bar bakke i trenerjakten.

Aftenbladet vet at klubben har en liste med andre trenerkandidater. På den listen står blant andre EIK-trener Bengt Sæternes, tidligere Hødd-trener Lars Arne Nilsen og tidligere Start— og Rosenborg-trener Knut Tørum.

Sæternes-samtaler

Lars Arne Nilsen ble forfremmet til hovedtrener i Hødd fra 2010-sesongen. I 2012 ledet han det daværende bunnlaget i 1. divisjon til seier over Tromsø i cupfinale i 2012. Han ga seg i november 2013. Lars Arne er far til Sivert Heltne Nilsen som nå spiller i Vålerenga.

Bengt Sæternes har også tidligere blitt lansert til en trenerrolle i Sandnes Ulf. Aftenbladet vet at han har vært i flere samtaler med klubbledelsen utover høsten, men tirsdag endte han opp med å signere en ny ettårskontrakt med 2. divisjonsklubben EIK.

— Jeg mener det ligger et uforløst potensial i Sandnes, et potensial jeg så muligheten i. Det hadde vært moro å være med den videre byggingen av klubben, men jeg valgte å signere for EIK, forklarer Sæternes.

Aftenbladet vet imidlertid at Sæternes har sikret seg en klausul i avtalen med Egersund-klubben. Den sikrer Sæternes muligheten til å hoppe av dersom det kommer en henvendelse fra en klubb høyere oppe i divisjonssystemet.

Tørum er lunken

Knut Tørum jobber i dag som daglig leder på et treningssenter i Kristiansand. Siden i sommer har han kombinert det med å trene Arendal i 2. divisjon. Fra nyttår blir trenerjobben i Arendal en fulltidsstilling. Klubben satser mot opprykk til 1. divisjon innen et par-tre år.

Tørum har vært hovedtrener i både Rosenborg og Start. Han har også vært assistenttrener på U21-landslaget. Tørum sier han ikke har hørt noe fra Sandnes Ulf.

— Jeg har nettopp begynt i en spennende jobb i Arendal, og kan ikke flytte før det blir en fulltidsstilling 1. januar. Familien trives også godt på Sørlandet, sier Tørum til Aftenbladet.

Sandnes Ulfs daglige leder, Tom Rune Espedal, er sparsommelig med opplysninger rundt trenerkabalen i klubben.

— Vi er midt i dialogen med Tom Nordlie, og ingenting er avklart rundt trenerspørsmålet. Derfor ønsker vi ikke å kommentere konkrete navn, sier daglig leder Espedal til Aftenbladet.

Etter at Sandnes Ulf spilte 3-3 borte mot Start i den høydramatiske kampen søndag, har det vært klart at laget må ta turen ned til divisjonen under eliteserien.