Etter en uvant åpning på sesongen, med tre baklengs mot Start, har RBK-forsvaret vært "back on track" de siste kampene. Og mot TIL var midtsopper Kris Stadsgaard igjen av banens beste spillere: han leste spillet, brøt godt foran, og hadde kontroll på TIL-spissen.

I fjor høst debuterte han for Danmark i en kamp mot Chile, og har også vært nevnt i forhold til en VM-tropp.

Selv tror Stadsgaard at han kan spille så godt han bare vil i tiden som kommer, uten å at VM-sjansene øker veldig:

– Jeg synes det gikk bra i dag, og vi har god kontroll bak der. De skaper knapt en sjanse , sier Stadsgaard til adressa.no

– Men jeg tenker ikke på VM og spill for Danmark i det hele tatt. Til det tror jeg at jeg spiller i feil liga. De vurderer den danske ligaen foran, og at landslagsledelsen ikke følger så nøye med hva som skjer i eliteserien. Etter det jeg vet har de ikke vært på Lerkendal, sier han.

Video: Høydepunkter Tromsø — Rosenborg:

Tromsø — Rosenborg: Høydepunktene

Han tror han derfor må ut og stoppe bedre spisser enn Sigurd Rushfeldt, om han skal bli landslagsspiller.

– De jeg konkurrerer mot, spiller i større ligaer. Skal jeg bli vurdert skikkelig, må nok jeg også ut , sier han, som ikke stresser med den tanken.

– Nei. Jeg er bare 24, og har tiden foran meg. Det kommer når det eventuelt kommer, sier han.

Adressa.no var i kontakt med Morten Olsen søndag kveld. Om kort tid tar han ut sin VM-tropp, men var ordknapp hva gjaldt Stadsgaards sjanser:

– Jeg følger med ham, men jeg har ingen kommentar til uttaket, sier Olsen.

PS! Vadim Demidov sliter med kneet, og man torde ikke slippe han utpå kunstgresset i frykt for å skade seg ytterligere. Stadsgaard pådro seg sitt tredje gule, og må stå over mot Stabæk.

Video: Se alle målene i runde ni:

Alle målene runde 9