0-0. 0-1 i sjanser. Og RBKs tredje uavgjorte på rad. Igjen gikk Rosenborg ut av en toppkamp i eliteserien uten tap, men samtidig: igjen skapte laget lite sjanser – og klarte ikke avgjøre mot slutten.

– Vi må bli flinkere mot "denne typen" lag. Vi har spilt uavgjort i flere kamper på rad nå, mot lag som er veldig glad i å slå langt, og spiller på fysikk. Det er litt rart at det er flere av kunstgresslagene som spiller på denne måten , sier Iversen – og tenker på Tromsø, men også på Aalesund og Odd. I tillegg trekker han fram Lillestrøm, som RBK spilte 0-0 mot sist.

– Defensivt er det bra, og uavgjort mot Tromsø på bortebane skal vi være fornøyde med. Men det blir en helt annen måte å spille fotball på. Vi liker å slå i rom, men på dette underlaget må det slås på fot. I tillegg slo Tromsø langt omtrent hele tiden, sier han.

RBK-trener Erik Hamrén var også fornøyd med poengdeling i nord:

– Vi går alltid for tre poeng, men slik kampen utviklet seg, er jeg det. Det ble tett hele veien, og en krig. Tromsø sto godt, og i tillegg er dette en vanskelig bane å spille på. Da uteble også mye av finspillet.

– Og det et alltid bedre å spille 0-0 enn å tape , sier han megetsigende.

Etter en ok åpning – hvor Abdou Razack Traoré headet utenfor før minuttet var gått – ble det mest rotete på Alfheim søndag kveld. Begge lagene sto godt i forsvar, men gjorde mye feil med ballen. Og da det i tillegg ble en luftkrig, uteble altså sjansene.

Helt mot slutten var Trond Olsen nærmest for RBK – men under press kom han ikke til skikkelig avslutning alene med Markus Sahlman i TIL-målet. Rett etterpå kom Steffen Iversen til en brukbar skuddmulighet, men Sahlman reddet avslutningen fra 16 meter.

Dermed 0-0.

– Og det får vi være fornøyde med i dag, sier Erik Hamrén.

Video: Se alle målene i runde ni:

Alle målene runde 9