Statistikksenter Eliteserien:

For å ta det beste først: defensivt var Rosenborg igjen solide. Å reise fra Alfheim – mot topplaget Tromsø – uten én sjanse imot er sterkt, veldig sterkt.

Men at Rosenborg skaper kun én sjanse, har ikke skjedd siden Adresseavisen startet telling av sjanser i 1992. Faktisk har RBK stått med minst to sjanser i hver eneste kamp. Derfor ble det skrevet et lite stykke historie i går. Men akkurat det brydde Erik Hamrén seg svært lite om i går.

– Gjør så godt vi kan

– Vi skapte for få sjanser. Men det er vanskelig å spille fotball her ute, og det er mer dueller enn spill, sier han, og bruker det han kaller et dårlig kunstgress som forklaring.

– Adresseavisen talte én RBK-sjanse, hva sier du til det?

– Vi gjør så godt vi kan, og jeg hadde nok flere sjanser, sier han.

– Savner du en mann som Rade Prica?

– Det får dere bedømme. Vi må spille med de spillerne vi har, og jeg er fornøyd med uavgjort slik kampen utviklet seg, sier treneren.

Kjedelig omgang

Det åpnet friskt, og troen på en sjanserik kamp var til stede da Abdou Traoré headet like utenfor før minuttet var gått. Men resten av omgangen var direkte kjedelig. Mange pasningsfeil på en våt kunstgressbane skal ta mye av skylden.

Men likevel var det lite som tydet på at dette var en toppkamp mellom to lag som tidvis har imponert spillemessig. Rosenborg åpnet best, men Tromsø tok etter hvert mer og mer over uten at det resulterte i noen kvalifiserte sjanser.

Mest diskusjon ble det rundt Anthony Annans brytekamp med Sigurd Rushfeldt på en corner. «Alle» ropte på straffe, men dommer Brage Sandmoen gjorde ingenting.

Andre omgang fortsatte i samme spor. Rosenborg slet med å finne ut av både underlag og Tromsøs langpasninger. Ikke før de siste minuttene ble det skapt noe som gledet et RBK-hjerte. Og da Trond Olsen – under press – kom alene med keeper og fikk avsluttet noterte vi kampens første og eneste sjanse.

Video Høydepunkter Tromsø — Rosenborg 0-0:

Tromsø — Rosenborg: Høydepunktene

– Glad i å slå langt

Steffen Iversen var brukbart fornøyd med kampen, men mener RBK må knekke «fysikk-koden»:

– Vi må bli flinkere mot denne type lag. Vi har spilt tre uavgjort-kamper mot lag som er glade i å slå langt, og spiller på fysikk. Det er litt rart at det er flere av kunstgresslagene som spiller på denne måten, sier Iversen, som i tillegg til Tromsø tenker på Odd og Aalesund.

I tillegg trekker han frem LSK som RBK skapte tre sjanser mot på hjemmebane sist helg.

– Defensivt er det bra, og uavgjort mot Tromsø på bortebane skal vi være fornøyd med. Men det blir en helt annen måte å spille fotball på. Vi liker å slå i rom, men på dette underlaget må det slåes på fot. I tillegg slo Tromsø langt nesten hele tiden , sier Iversen.

Han spilte en middels kamp, og kom som vanlig til avslutning på mål. Men denne gang ble skuddet for løst.

Tross ett mål på tre kamper nekter Rosenborg å tape. Laget har nå 20 bortekamper på rad uten tap.

– Vi skal være fornøyd med dette mot det laget som topper tabellen. Jeg har vært her før jeg uten å skape én eneste målsjanse, sier Fredrik Winsnes, og tenker på hans tidligere klubb Strømsgdset.

Video: Se alle målene i runde ni:

Alle målene runde 9