ALFHEIM : Keeper Gudmund Kongshavn og spiss Sofien Moussa har fått influensa. Bård Flovik er forberedt på at Kongshavn i verste fall går glipp av Molde-kampen søndag.

– Vi må ta høyde for det. Sykdom kan vi ikke gjøre noe med, sier TIL-treneren.

Klubben tar ingen sjanser. De vil ikke risikere at sykdommen sprer seg i laget.

– Jeg håper at vi har kontroll på det. Vi har sendt de av gårde og håper at det ikke blir en epidemi, så jeg er ikke sånn kjempehappy over at vi har sykdom, men det kan skje. Det skjer med fotballspillere, i idretten for øvrig og med andre folk, fortsetter Flovik.

– Det er influensasymptomer de har?

– Ja, i alle fall de to har influensa. Da har de mye bedre av å være hjemme, slappe av, drikke mye og spise godt og være under dyna og lade. Jeg håper at begge er her i morgen, men det vet jeg ikke nå, sier Flovik.

Loncaric-debut?

FÅR DEBUTEN? Filip Loncaric kan få sjansen i TIL-buret søndag. Her stopper han Thomas Lehne Olsen. Foto: Øyvind Sivertsen

Sofien Moussa er uansett ikke klarert til spill for søndagens kamp, men Kongshavn så ut til å ha vunnet keeperkampen.Flovik er trygg på at nyinnkjøpte Filip Loncaric vil levere, dersom han står i mål mot Molde.

– Absolutt. Det var tett mellom dem helt fram til forrige helg (da Kongshavn fikk tilliten mot Brann), så det er jeg 100 prosent sikker på. Han er en mann som har stått masse viktige kamper, sier Flovik.

Filip Loncaric er ikke overraskende klar for oppgaven som kan vente.

– Man må alltid være klar. Kanskje starter jeg, kanskje starter jeg ikke, men jeg gir uansett ikke opp. Da vil jeg bare prøve hardere og vente på sjansen min, sier han.

– Det kan bli en travel dag mot en gullutfordrer?

– Ja, det kan bli travelt. Jeg så de spilte mot Dinamo med et ganske annerledes lag. Treneren vil fortelle oss alt om dem og vil vi se video og få vite mer om det laget, sier TIL-keeperen.

Usikkert med Gamst'n

Morten Gamst Pedersen trente heller ikke med «Gutan» i dag.

– Det går litt saktere enn vi alle hadde håpet på. Han trente ikke, fordi det var småbanespill her i dag. Jeg tipper han trener i morgen, og så får vi se om det er tilstrekkelig før avreise før lørdag. Det er usikkert, sier TIL-treneren.

Blir Gamst'n med til Molde blir det som innbytter.

– Han starter ikke den kampen, nei, bekrefter Flovik.