Den svenske målvakten, som spilte i TIL fra 2009 til 2014, tilbake i Tromsø på ferie før fødselspermisjonen til familiens andre barn straks er over.

— Det kjenner uventet bra. Jeg har ikke lengtet så mye tilbake hit, men når flybillettene var bestilt og man står her i dag, så er det ikke som en ferie. Det er som man kommer hjem.

Slik beskriver Marcus Sahlman det å være tilbake på Alfheim, banen hvor han vant seriebronse og seriesølv som TIL-keeper i klubbens beste epoke noensinne.

Han ser tilbake på tiden i TIL som den beste i en karriere som nylig tok slutt.

— Det er nok min beste periode. Jeg spilte en hel del, og det var artig å ta medaljer og spille i Europa nesten hvert år. Den tiden var en bra tid, sier 31-åringen.

Motivasjonen forsvant

I januar prøvde han seg på trening hjemme i Sverige i én uke før han tok avgjørelsen. Fotballkarrieren var slutt, like etter 31-årsdagen.

— Motivasjonen var borte. Det var ikke som før, sier keeperen.

Han forlot TIL med en ventende skulderoperasjon før 2014-sesongen og pådro seg to hjernerystelser før fjorårets sesong med Norrköping, som vant den svenske serien.

— De vant fra starten og da gikk toget, sier Sahlman.

Følger med TIL

Han holder seg fortsatt godt oppdatert på TIL gjennom nettaviser.

— De har fått en tv-kjendis og en gammel Premier League-stjerne i vinter. Slett ikke verst, konstaterer Sahlman med et smil.

Da TIL herjet i toppen av norsk fotball mens han var i klubben, var man også avhengig av at ferske spillere tok store steg.

— Thomas Lehne Olsen kan bli en ny "Mos" (Mustafa Abdellaoue, toppscorer i eliteserien i 2011). Det vel TILs måte å hevde seg i eliteserien på, at spillere kan komme hit og ta steg.

Suksessformelen

- Hva var hemmeligheten bak medaljesuksessen dere hadde for fem-seks år siden?

— Vi hadde nok mange bra personligheter. Helge (Haugen), Tom (Høgli) og Ruben (Yttergård Jenssen hadde veldig gode holdninger. Sigurd hadde veldig gode holdninger og var veldig treningsflittig tross sin høye alder, sier Sahlman og fortsetter:

— Blandet med Miika og Hans Åge som var lokale, ja Miika er jo egentlig det nå, og noen inspirasjon utenfra med Kara og Ciss. Det var en kombinasjon med mange som fikk fart på det her. Det var en flott tid, erindrer Marcus Sahlman.