HALDEN (rbnett.no): Kvik Halden ankommer Aker stadion til 4. rundekamp onsdag med voksne skalper i beltet. Så se opp, MFK!

Halden-laget måtte slite mot Oppsal i den første cuprunden, men sendte nabo og storebror Fredrikstad ut i andre og Strømsgodset i tredje. I alle kampene avgjorde Kvik Halden i straffesparkkonkurransen!

– Så Molde bør jo for egen del sørge for å avgjøre dette før en eventuell straffekonkurranse. Kommer det så langt, kommer vi til å vinne!

Sier trener Glenn Ståhl, og ser bort på keeper Joacim Lund Heier.

GOD TEST: - Vi skulle svært gjerne ha hatt den kampen på Halden stadion, men å møte Molde på Aker stadion blir en fin utfordring og test for oss, mener Kvik Haldens trener Glenn Ståhl (til høyre) og keeper/daglig leder Joacim Lund Heier. Her utenfor klubbhuset på Strupe. Foto: Jan H. Indbjør

– Joacim reddet to av straffene mot Oppsal, to mot Fredrikstad og én mot Godset – som også satte én i stolpen, for sikkerhets skyld, underbygger den 43 år gamle svensken – selv med spillerfortid i blant andre Öster og Ham-Kam.

Spillende daglig leder

Joacim Lund Heier (29), med eliteseriespill både for Sarpsborg og Sandefjord, har rutinen og egenskapene som gir et ellers ungt Kvik-lag tryggheten det trenger – både i kampen og i straffesparkkonkurransene.

Han kom til Kvik Halden i 2012, etter sin andre periode i Sarpsborg, og er nå også daglig leder i 2. divisjonsklubben.

– Vi har ikke trent på straffespark en eneste gang. Men i kamper mot disse topplagene står det mindre på spill for oss, vi har jo allerede vunnet hvis vi har prestert så godt at det må avgjøres på straffespark. Våre spillere går til «straffekonken» med løftet blikk og et smil, motstanderne ser ned og har alt å tape. Det ligger i hodet.

Vi møter Kvik-duoen i klubbhuset vegg i vegg med Strupe ungdomsskole. Utenfor og badet i junisola ligger et flott kunstgressanlegg, som er arena for klubbens mange ungdomslag.

A-laget trener og spiller sine kamper på Halden stadion, to-tre minutters kjøretur derfra.

– Reglene må endres

I Kvik Halden visste alle at det måtte bli bortekamp da de trakk MFK som motstander i 4. runde. Også Tromsdalen, det andre gjenværende 2. divisjonslaget, var maksimalt uheldig med trekninga og må spille mot Rosenborg på Lerkendal.

Reaksjonene fra «askeladdene» var unisone: Vi burde ha hatt hjemmekamp!

– Det var vel jeg som var mest forbannet, sier Kvik-trener Glenn Ståhl.

– Reaksjonen var naturligvis ikke rettet mot Molde. Slik reglementet er nå, måtte de jo få hjemmekamp etter å ha spilt borte i alle de tre første rundene. Men vi mener reglene må endres, og det kan bare gjøres på Fotballtinget.

Stor betydning

Kvik Halden vil få prosenter av billettinntektene i kampen på Aker stadion, men det vil ikke være i nærheten av det de kunne ha fått med hjemmekamp.

– Denne kampen vil neppe få så mange tilskuere i Molde. For publikum i Halden, som ikke er bortskjemt med toppfotball, ville dette ha betydd mye. Og for klubben hadde det ikke ha vært mindre viktig – det kunne ha generert en halv million kroner i inntekter. Det kunne ha gjort det mulig å lønne en profesjonell ungdomstrener, for eksempel.

PRESTASJONSMÅL: På trenerkontoret legger Glenn Ståhl og Joacim Lund Heier planene for nye framganger for Kvik Halden. Men straffesparkkonkurransene behøver de ikke å bruke tid på, der kommer resultatene automatisk. Foto: Jan H. Indbjør

Joacim Lund Heier forteller om en stigende interesse for fotballaget i Halden, de venter bare på de rette anledningene.– Det var 3000 tilskuere på Halden stadion da vi spilte opprykkskamp til 2. divisjon mot Eik Tønsberg i 2010!

– Skal løpe mer

Kvik Haldens sportslige visjon er opprykk til 1. divisjon og i første omgang etablere seg på det nivået. Opprykket kommer kanskje ikke i år, for det er allerede åtte poeng opp til serieleder Raufoss.

– Vi bygger både lag og organisasjon og henger ikke opp datoen for et opprykk, men tenker vel ikke ti år fram i tid, heller, sier Lund Heier.

Kvik Halden har et ungt lag, de fleste av de tjue spillerne i A-stallen studere eller går på videregående skole. Men de trener nesten like mye som et eliteserie-lag. Kvikk-spillerne skal løpe mer enn motstanderne, uansett hvem de møter.

– Det fikk vi bekreftet at vi kan, både mot Fredrikstad og Strømsgodset. Vi har flere spillere med eliteseriepotensial, og de fortjener å være i fjerde runde. Å møte Molde på Aker stadion blir en flott test, det blir spennende å se hva vi kan utrette der, sier Ståhl.

PS. Det er nøyaktig hundre år siden Østfold-klubben var i cupfinalen for første gang (tapte mot Odd), og tre år seinere tok laget – som da het FK Kvik – sitt første og hittil siste cupmesterskap. Da slo de Brann 4-0 i finalen.