I fjor vant Sondre Nordstad Moen sitt første NM-gull utenfor bane da han dominerte i NM i terrengløp lang løype.

Årets utgave av mesterskapet går imidlertid uten den regjerende mesteren. For å få et optimalt opplegg fram mot maratondebuten i neste måned løper han heller halvmaraton i Birmingham på søndag.

— Halvmaratonet kommer til å gi meg flere svar i treningsarbeidet, forklarer Nordstad Moen.

Viser forståelse

Arrangøren IK Tjalve forstår avgjørelsen.

— Jeg har forståelse for at det er bedre oppladning til maraton å løpe 21 kilometer på asfalt enn en kupert 10 kilometer i terrenget. Selv om vi sett fra et arrangørsynspunkt skulle vi selvsagt gjerne sett ham på startstreken, sier NM-sjef Egil Reidar Osnes, som gleder seg til å se blant andre Henrik Ingebrigtsen i NM på Ekebergsletta lørdag.

24-årige Nordstad Moen har plukket seg ut en helt flat løype i Firenze for maratondebuten i slutten av november. Helt lik er ikke løypa som venter i Great Birmingham Run. Likevel forventer han en bedre tid enn da han tok NM-gullet på halvmaraton i Oslo i september.

63-tallet målet

— Ett minutt bedre er det jeg kan forvente, men løypa i Birmingham er tyngre enn den i Oslo, sier Nordstad Moen, som kom i mål på snaue 65 minutter i Oslo.

Årsaken til at han valgte akkurat dette halvmaratonet var et heller fattig utvalg av løp denne helgen – og i Birmingham møter han løpere med maratonperser som passer ham bra.

— Det er fire løpere med som har maratonperser på 2.09-2.11, forteller Nordstad Moen.

En tid på 63-tallet i den forholdsvis tunge Birmingham-løypa kan prestasjonsmessig sammenlignes med persen på 62.32. Han kan rapportere om at treningen de neste ukene har gått etter planen.

— Jeg har fått trent bra, slår han fast.

Den videre planen fram mot maratonet i Firenze består av trening og dessuten Zevenheuvelenloop i Nijmegen 15. november, et litt kortere gateløp.