Svein Arne Hansen trekker seg som president i Norges Friidrettsforbund. Visepresident Tore Hordnes overtar presidentvervet.

— Jeg skal fortsette å jobbe for friidrettens beste i Norge, og er sikker på at Hordnes vil bli en leder som vil styre og utvikle friidretten med stø hånd fremover. Siden jeg ble valgt til leder for friidretten i Europa har dette tatt mye av min tid, og Hordnes har allerede tatt ansvar for mange av mine oppgaver, sier Hansen i en pressemelding fra forbundet.

- Ser frem til jobben

Hansen vant kampen om å bli president i det europeiske friidrettsforbundet i april i år, og sitter også i styret i det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). Ifølge friidrettsforbundet har IAAF anbefalt at presidenten for kontinentale friidrettsforbund ikke sitter som president i nasjonale forbund. Dette skal være bakgrunnen for lederskiftet i toppen av norsk friidrett.

Hansen ledet Bislett Games i mange år, og har vært friidrettspresident siden 20003. Han vil fortsette i Norges Friidrettsforbund som styremedlem.

— Jeg ser frem til å bidra til friidrettens beste i lederrollen. Vi har mange spennende juniorer som har markert seg i årets mesterskap, og det er viktig å tilrettelegge for at de kan utvikle seg videre. Jeg ønsker å sette fokus på å bygge laget friidrett i tiden fremover, og i dette arbeidet blir organisasjonens strategiplan et viktig verktøy, sier Hordnes.

Norge var langt bak resultatmålene i VM i friidrett i august. For første gang i historien sto Norge igjen uten en eneste finaleplass i øvelser hvor det er kvalifisering.