I 2008 promoterte Kristine Eikrem Engeset fra Ørsta kles— og skokolleksjonen for utstyrsgiganten Puma sammen med Usain Bolt.

I 2016 skal duoen gjøre det samme.

Bolt fra Jamaica var en kommende sprintstjerne i 2007, Eikrem Engeset en lovende mellomdistanse- og hinderløper fra Ørsta.

Siden gikk deres to karrierer i forskjellig retning. Bolt er klodens største utøver uansett idrett, i kraft av å være verdens raskeste menneske.

Han har kapret seks OL-gull og elleve VM-gull. Og viste seg igjen som den beste under verdensmesterskapet i Beijing på sensommeren.

Mens Eikrem Engeset har vært skadeplaget i flere år og ikke kunnet satse.

27-åringen er endelig skadefri og har i år gjort et vellykket comeback. Nå håper hun å kvalifisere seg til OL i Rio neste år. Og tenker langsiktig fram mot Tokyo-OL i 2020.

Duoen Bolt/Eikrem Engeset foreviget i 2008. Foto: Privat

– Puma har alltid støttet meg fra jeg siden første kontakten i 2007. Folkene der er som familie for meg, alltid hyggelige og jeg føler meg godt ivaretatt. Og for meg er det tillitsfullt å fronte et så stort selskap, i spann med Usain Bolt. Han skal promotere kles— og skokolleksjonen for menn, jeg for damer, forklarer en glad Eikrem Engeset.

Økonomisk trygghet

Sjøl om hun ikke vil avsløre hvor mye avtalen med utstyrsgiganten Puma gir i kroner og øre, har Kristine større økonomisk frihet og trygghet enn hva tilfelle var bare for ett år siden.

– Jeg har også skaffet meg to andre sponsoravtaler; ett med pensjons- og forsikringsselskapet Gabler. Samt med et internasjonalt firma som heter SHFT. De skal lansere en løpsapplikasjon, der jeg skal figurere som en «cover girl» på reklameplakater. Jeg har vært i København og blitt tatt bilde av sammen med dansken Allan Dario, sier Eikrem Engeset.

FLERE OPPDRAG: Eikrem Engeset sammen med en dansk løper; Allan Dario. Duoen skal promotere en ny løpsapplikasjon. Foto: CAMILLA HYLLEBERG

Og hun har ikke minst vært på Olympiastadion i Barcelona der hun en hel dag ble foreviget av et produksjonsselskap som var engasjert av Puma.— Det var totalt 40 personer som jobbet rundt meg og vi holdt på i åtte timer før alt var i boks, sier Eikrem Engeset. Hun bor nå i Oslo der hun representerer Sportsklubben Vidar. Det gjør også hennes treningsvenninne fra samme moderklubb; Silje Fjørtoft. Sistnevnte harr kommet sterkt tilbake i år på friidrettsbanen, blant annet med gull både på 5.000 og 10.000 meter i NM i begynnelsen av august.

Trener sammen

– Det er gøy at Silje og jeg nå kan hjelpe hverandre til å få bedre resultater. Vi begynte sammen i Ørsta da vi var 13–14 år gamle, og nå trener vi sammen nesten daglig, sier Kristine.

– Hvilken distanse ser du for deg å prioritere kommende sesong?

– Først og fremst 1500 meter. Jeg håper å kvalifisere meg til innendørs-VM til våren, sier Eikrem Engeset om et mesterskap som skal avholdes 18.–20. mars i Portland, USA.

– Jeg kommer også til å løpe noen hinderløp (3000 meter), men 1500 meter blir distansen jeg satser på. Jeg ser også framover til Tokyo-OL i 2020, sier Eikrem Engeset.

Hun drar snart på treningsleir til Spania, sammen med blant annet Silje Fjørtoft og deres trener i Vidar, polakken Thomaz Lewandowski.

VELLYKKET COMEBACK: Kristine Eikrem Engeset i aksjon under NM i Haugesund i august der hun kapret bronsen på 1500 meter. I 2007 tok hun sølv i junior-EM på 3000 meter hinder og var sett på som svært lovende. Skader har preget karrieren for mellomdistanseløperen, men nå er hun endelig skadefri og kan satse for fullt. I første omgang er målet å kvalifisere seg til OL i Rio neste år. Foto: JARLE MORDAL

Ansettelsen av denne velrenommerte treneren har økt optimismen hos løperduoen fra Ørsta. Som fikk sin internasjonale ilddåp tilbake under senior-VM i japanske Osaka i 2007. Da stilte tre fra Møre og Romsdal på 3000 meter hinder; foruten Eikrem Engeset og Fjørtoft også Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Isfjorden i Rauma. Hun løper også nå for Sportsklubben Vidar og deltok i årets VM, på 5000 meter.– Etter de avtalene jeg har fått kan jeg trappe ned på jobben som personlig trener og øke satsinga på idretten. Men jeg håper fortsatt på noen flere avtaler med nye sponsorer, sier Kristine Eikrem Engeset.

Og for meg er det tillitsfullt å fronte et så stort selskap, i spann med Usain Bolt.

Høydeopphold i januar

Etter treningsleiren i Spania i november blir det tett på en hel måned på høydeopphold i Sør-Afrika, fra 28. desember.

– Nå kan jeg gå «all in», sier 27-åringen. Fortsatt litt sjokkert over at hun fra lille Ørsta igjen skal være reklamefigur for gigantiske Puma.

Og ikke minst i selskap med sjølveste Usain Bolt.