Historien har vist at det ikke er spesielt lett for trønderske toppklubber å levere varene både sportslig og økonomisk.

Nå gjør Kolstads håndballherrer et forsøk på å klare nettopp det. Laget tok en sterk sjetteplass i sin første seriekamp i eliteserien – og sikret seg med det også en sluttspillplass.

Regnskapsmessig har klubben også gjort et stort sprang. I 2015 omsatte Kolstad for totalt 7,8 millioner kroner. Det er en økning på 2,95 millioner – 60 prosent — fra året før.

— Det er kanskje naturlig med tanke på opprykket. Vi har større sponsorinntekter og kampdagsinntekter, men også vesentlig større utgifter på kampdag, sier daglig leder Jostein Sivertsen til adressa.no.

Doblet sponsorinntektene

Elitesatsingen i Kolstad er ikke skilt ut fra breddeklubben, og Sivertsen anslår at elite står for rundt 80 prosent av omsetningen.

Sponsorinntektene ble nesten doblet fra 1,5 millioner kroner til nær 3 millioner. Klubben har budsjettert med det samme i 2016. — Vi tror det er ambisiøst å ta sikte på å øke vesentlig, med tanke på hvordan det går med AS Norge om dagen, sier Sivertsen.

Fornøyd med seg selv

Samtidig leverte eliteserieklubben et overskudd på knapt 22 000 kroner i 2015. Det betyr pluss-tall for andre år på rad.

— Vi er egentlig veldig godt fornøyd med det. Vi driver forholdsvis nøkternt, og det er ikke en maksimering av overskuddet som er målet. Vi tenker utvikling, samtidig som vi skal ha en fornuftig økonomi, forteller Kolstad-lederen.

- Er du stolt?

— Vi er litt fornøyde med oss selv, ja. Vi har sluppet unna ekstraordinære tiltak, og det er vi veldig tilfreds med.

Kolstads budsjetterer med noenlunde samme omsetning i 2016, og satser på et overskudd på 50 000 kroner.

Riise kan straffes av NFF for ordbruken. Går Rasmus fri?