KOLSTAD-STORD 39-25

Trondheim (adressa.no): Onsdag kveld var det duket for den siste serierunden i eliteserien i håndball for menn. Kolstad tok imot Stord Elite som ligger nest sist på tabellen. Kampen hadde ikke noe betydning for tabellplasseringen til noen av lagene, men straks er det duket for sluttspill og det er viktig for hjemmelaget å fortsette å prestere.

Kolstad måtte klare seg uten sin toppscorer, Mishels Liaba, som har fått en smell i tommelen. Liaba har scoret 97 seriemål for Kolstad denne sesongen.

En mer positiv nyhet for Kolstads del, er at Ronald Putans var tilbake fra start på parketten etter å ha slitt med skader.

Tøff åpning

Det var et aggressivt Stord som sto på motsatt side. Lagene åpnet jevnt, men bortelaget hang ikke med på tempoet og pådro seg to gule kort allerede før det var spilt tre minutter. Kolstads Lasse Balstad pådro seg også et gult kort like etterpå. Etter fem minutter var det nesten like mange kort som scoringer i Nidarøhallen.

Etter ti minutter spilt ledet Kolstad 7-5. Ole Henrik Øverby satte inn hjemmelagets syvende scoring da han fintet bort hele Stord og halve Nidarøhallen med en fantastisk vending foran mål.

Keeperkjempe

Til tross for sin tabellplassering, ville ikke Stord la Kolstad kjøre sitt eget løp. Bortelaget fikk mye hjelp av sin keeper, Tor Christian Sæbø, som hadde tre kjemperedninger i løpet av de første 15 minuttene. Stord gikk også forbi Kolstad på dette tidspunktet og satte inn 9-10 til bortelaget.

Hjemmelaget bestemte seg for å ta en time-out etter at Stord rett og slett har skutt dem i senk. Bortelaget ledet 11-13 etter 17 minutter spilt. Kolstads avslutninger var ikke av det beste slaget i denne perioden og det hjalp heller ikke da de som var på mål ble reddet av Stords sisteskanse. Hjemmelagets keeper var også i fokus, Mats Refseth Wæraas ble byttet ut til fordel for Goran Rajkovic etter time-outen.

Byttet ga uttelling

Etter å ha ligget under midtveis i førsteomgangen, greide Kolstad å hente seg inn. Minutter før pause ledet hjemmelaget 17-16, noe de kunne takke Rajkovic for. Etter å ha kommet inn etter 17 minutter, hentet han frem tre gode redninger da hjemmelaget trengte det som mest. Rajkovic satte også i gang gode kontringer etter disse redningene.

Kolstad kunne dermed gå til pause med ledelse, til tross for å ha ligget under med tre mål. Lagene gikk inn til hvilen med 19-17. Stord ga Kolstad en tøff oppgave i førsteomgangen. En blanding av dårlige avslutninger og gode redninger gjorde at hjemmelaget lå under med tre scoringer. Treneren, Stian Gomo, tok en time-out og gjorde et keeperbytte som viste seg å være et bra bytte for hjemmelaget.

Kolstad ut i hundre

Etter pause var det ingen nåde de første fem minuttene. Kolstad slapp bare inn ett mål fra Stord og scoret selv fire. Hjemmelaget fortsatte den gode sluttspurten fra førsteomgangen. Rajkovic sto som en vegg også rett etter hvilen.

Malte over Stord

Tolv minutter ut i den andre omgangen hadde Stord fortsatt bare fått én nettkjenning etter hvilen. Kolstad fortsatte å kjøre på og ledet med hele tretten mål på det meste. Daniel Brandmo, Martin Tangvik og Sturle Erland sto for det offensive, mens Rajkovic reddet det som kom. Sistnevnte ble byttet ut i denne perioden.

Daniel Brandmo var solid i denne kampen og endte med tolv mål.

Hjemmelaget viste god moral med å komme tilbake og deretter kjørte over Stord. De gode prestasjonene fra kveldens kamp blir viktig å ta med seg inn mot sluttspillet som starter 13. april.

Bortelaget fikk etter hvert noen nettkjenninger, men det var både for lite og for sent for vestlendingene. Kolstad vant 39-25. Har RBK funnet sin nye Sapara i Slovakia?