— Det hadde vært stort for meg hvis jeg fikk spille. Men jeg har lyst til å bidra hvis jeg kommer på banen, og er ikke med i Start for å være i en syklubb, sier Myggen til Fædrelandsvennen.

Kun en skade kan sette ham utenfor troppen til kampen mot Sandnes Ulf på søndag, over 12 år etter sin forrige kamp i Start-drakt, og i går fortalte han for første gang om tankene før det planlagte comebacket. Med ballen under armen fulgte han med opp på tribunen for å prate, gikk inn i innbytterskuret for flere intervjuer og ut på gresset for å bli tatt bilder av.

Web-TV:

Hvor hen han gikk, tok han på ballen, spratt den litt og tråkket på den. Underveis understreket han forkjærligheten for spillet han returnerer til etter fire år som fotballpensjonist – og ga klar beskjed om at han gleder seg til resten av høsten.

- Det var tøft å starte trening igjen etter tre-fire-fem år uten særlig aktivitet, men det ble veldig gøy etter hvert da jeg kjente at jeg fikk resultater kondisjonsmessig. Nå hadde det vært veldig gøy med noen kamper , sier Starts nummer sju, som har trent hardt etter at han annonserte comeback 9. juli.

Les også:

Snakker kun om sport

Slentrende i dongeribukse, joggesko og sponsorgenser er Risør-mannen blid, men samtidig avventende i møtet med journalister fra det han selv kaller ”det mangehodede medietrollet”. Myggen virker nemlig å ha mest lyst til først å vise at han kan på banen før han snakker om rampelysreturen som en seier.

Utenomsportslige ting, som den høyprofilerte narkotikasaken han er siktet i, vil han overhodet ikke snakke om. Og oppmerksomheten fotballen drar med seg er det han liker minst med comebacket.

— Det er fotballen som gjør meg interessant for media, og jeg regner med at interessen vil avta når jeg forhåpentligvis får spilt noen kamper og folk blir vant til at jeg er tilbake. Hvis hver uke hadde vært som denne, da hadde det sett annerledes ut med tanke på om jeg vil fortsette. Men jeg synes det er gøyere å spille fotball enn jeg synes det er kjedelig med oppstuss, sier Myggen, som er positiv til klubbledelsens signaler om at han inngår i 2009-planene.

- Jeg har ikke trent så lenge med tanke på å gi meg med en gang. Det er fotball jeg er glad i, og jeg har ikke akkurat tenkt til å bli syklist. Jeg må bare samle noen tråder først , sier Myggen.

Usikker på alt

På spørsmål om hvordan Myggen anno 2008 vil fremstå, svarer hovedpersonen rett og slett ”vet ikke”.

— Folk må ikke forvente at jeg skal snu opp ned på alt, fortsetter han.

— Forventninger prøver jeg å blokkere ut. En del har sikkert høye forventninger, mens andre nok ikke har troen i det hele tatt. Jeg kan ikke gå rundt å tenke på mottakelsen. Jeg håper ikke det kommer ekstra mange på grunn av meg, men på grunn av at de vil se på Start, som fortjener flere tilskuere enn vi har hatt i det siste, mener Mykland, i sin tid en løpssterk midtbanespiller med eminent teknikk som sine største styrker.

- Kommer du til å spille på en annen måte nå?

— Jeg har ikke peiling. Men jeg blir i alle fall plutselig ikke en sprinter utpå der.

— Ser du for deg en mindre aggressiv rolle, som ballfordeler for eksempel?

— En hver kamp lever sitt eget liv. Når jeg spiller fotball, gjør jeg det på instinkt, og da skjer bare det som skjer, sier 37-åringen og skuer ut over gressmatten han trolig får prøvd på søndag.

Blikket ser drømmende ut.

— Det er utrolig deilig å spille fotball igjen, det å være i miljøet er noe jeg har savnet. Også har jeg blitt tatt usannsynlig godt vare på av Start. Tenk, etter fem år uten fotball så tar de imot meg med åpne armer, sier Myggen.

FAKTA:

Erik Mykland

Født: 21. juli 1971

Fra: Risør

Klubb: Start (kontrakt ut året)

Tidligere klubber: Bryne, Start, Utrecht, Linz, Panathinaikos, 1860 München, FC København.

A-landskamper/mål: 78/2