Erik MyklandFOTO: TORSTEIN ØEN Foto: Torstein Øen

— Han var stor i den perioden jeg ikke fulgte så mye med på fotball, men Myggen har jeg alltid hatt et spesielt forhold til, sier Morten Eriksen.

Web-TV:

Søndag står kristiansanderen på motsatt banehalvdel når Sandnes Ulf kommer på besøk til Sør Arena – i det som etter alt og dømme blir Erik ”Myggen” Myklands comeback-kamp, og hans første for Start siden 1996. - Det kommer til å bli en merkedag i min fotballkarriere , sier kantspilleren, som ikke er alene om å glede seg.

Laget fra Sandnes har tre andre sørlendinger i stallen. Både Espen Hægeland, Kjetil Myrvold og Tom Reidar Haraldsen er aktuelle for Sandnes-laget til kampen. Midtstopper Haraldsen har, som stort sett alle andre fotballinteresserte fra landsdelen, et spesielt forhold til den tidligere landslagsspilleren fra Risør.

Les også:

Håper på fullt hus

— Det hadde vært utrolig moro og stort om han spiller mot oss. Myggen har for min del vært den gøyeste spilleren å se på i Norge. Han er en fantastisk spiller, sier 28-åringen som er toppscorer for Sandnes Ulf. Kristiansanderen har sju mål for laget som holdt Start til 2-2 på hjemmebane i vår.

Spillerne syntes det er ekstra stas dersom Myggen-spill bidrar til å fylle opp Sør Arena.

- Jeg tror ikke det er på grunn av Sandnes Ulf de kommer for å si det sånn. Vi håper uansett på mest mulig mennesker , sier Haraldsen.

— Det er kjempeartig dersom det kommer mye folk på grunn av det, sier Eriksen, som lover å være fair dersom han kommer i dueller med fotballhelten.

— Det er jo ikke det en ønsker å bli husket for; mannen som satte en stopper for Myggens comeback, sier Eriksen.