Tirsdag kveld holdt Alberto Contador og hans teamsjef Bjarne Riis pressekonferanse, dagen etter den toårige utestengelsen for doping.

Da Contador entret salen hvor pressekonferansen skulle holdes, var det høylydt applaus blant de fremmøtte. Contador var tydelig preget mens han snakket.

— For å være helt ærlig er jeg veldig skuffet. Følelsene mine er kompliserte. Dette har holdt på i halvannet år. Jeg vet at jeg er uskyldig, sa Contador i pressekonferansen, som ble holdt i Spania.

— Det er ikke en eneste morgen jeg ikke våkner uten å spørre hvordan jeg har havnet i denne situasjonen. En dag sier man én ting, en annen dag en annen. Men jeg har sett hvordan kona mi har lidd og hele familien har hatt det vondt, fortsatte han.

— For meg har dette vært et mareritt i halvannet år. Vær så snill å gjør det slik at saker som dette behandles raskere.

(saken fortsetter)

MIKROFONSTATIV: Alberto Contador snakket til pressen tirsdag. FOTO: Scanpix

— Imot mine verdier

Contador mottok applaus både midtveis i talen sin og da han var ferdig. Etter den 45 minutter lange seansen var det heiarop og jubling i salen.

— Jeg er dømt for noe som er helt imot mine verdier, sa mannen som er blant de mest populære idrettsutøverne i Spania.

Han takker alle som har støttet ham, og lover å fortsette.

— Dette skal gjøre meg sterkere i fremtiden, sa han.

- Skadelig for alle

Bjarne Riis innledet med å si at saken har pågått altfor lenge.

— Det har vært skadelig både for sykkelsporten, for laget og ikke minst for Alberto, sa dansken.

Riis sier at de selvsagt hadde håpet på en annen avgjørelse.

— Vi har spurt oss selv om vi kunne ha gjort noe annerledes. Svaret er nei. Vi har fulgt reglene siden Alberto først ble frikjent. Nå har CAS kommet med denne dommen, og vi vil følge reglene og respektere dem. Som lag har vi valgt å støtte Alberto 100 prosent, og det vil vi fortsette å gjøre, sa Riis.

— Dette har ikke noe å gjøre med bevisst juks, men det er et uhell, sa han videre.

Mister Tour-tittelen

Alberto Contador ble mandag funnet skyldig i dopingmisbruk i forbindelse med Tour de France-seieren i 2010. Det er Idrettens voldgiftsrett (CAS) som har kjent syklisten fra Spania skyldig for bruk av det forbudte stoffet clenbuterol. Selv hevder Contador at han ubevisst må ha fått i seg stoffet via mat.

29-åringen, som sykler for Saxo Bank-SunGard, mister Tour de France-seieren i 2010 samt Giro d'Italia-triumfen i 2011. Dommen har tilbakevirkende kraft, noe som betyr at Contador tidligst vil kunne delta i ritt fra august. Han vil dermed gå glipp av årets Tour de France dersom dommen blir stående.

Siste ord er ikke nødvendigvis sagt.

- Advokatene mine er i ferd med å se på alle muligheter. De skal gå igjennom alt. Helt til enden vil vi se på forskjellige muligheter. Vi skal fortsette å kjempe, sa Contador på pressekonferansen.

— Det er flere sider ved denne saken som jeg ikke klarer å forstå, men det vil jeg holde for meg selv, sa han.

Contador vil ikke være under kontrakt med Saxo Bank mens han er suspendert, men Bjarne Riis sa tirsdag kveld at han gjerne kan tenke seg å ha Contador på laget også etter august.

6. august vil Contador ha sonet straffen. Han kan anke straffeutmålingen, men ikke skyldspørsmålet, videre i sveitsisk rettsvesen.

FAKTA/DOPINGUTESTENGTE SYKLISTER:

Alex Zülle, Richard Virenque, Christophe Moreau, Bo Hamburger, Stefano Garzelli, Raimondas Rumsas, Frank Vandenbroucke, Igor González de Galdeano, David Millar, Roberto Heras, Danilo Hondo, Aitor Gonzalez, Jörg Jaksche, Ivan Basso, Alexandre Vinokourov, Iban Mayo, Floyd Landis, Alessandro Petacchi, Leonardo Piepoli, Michael Rasmussen, Emanuele Sella, Tyler Hamilton, Bernhard Kohl, Stefan Schumacher, Davide Rebellin, Tom Boonen, Danilo Di Luca, Alejandro Valverde, Riccardo Ricco, Alexandr Kolobnev, Oscar Sevilla, Alberto Contador.

Video: Her får Contador dommen

Her får Contador dommen