— Jeg synes man i sterkere grad må vurdere å bruke fire års utestengelse, noe man har anledning til, mener Harald Tiedemann Hansen, president i Norges Cykleforbund (NCF).

Men Tiedemann Hansen er snar med å legge til at han nå snakker generelt, og ikke om dagens dom mot Alberto Contador.

— Jeg kjenner ikke denne saken godt nok til å vurdere det.

Idrettens voldgiftsrett (CAS) kom i dag endelig med dommen i saken som startet da Contador avla en dopingprøve med små mengder av det forbudte stoffet Clenbuterol på den siste hviledagen av Tour’en 2010. Bare en uke senere sto han og feiret sin tredje sammenlagtseier på podiet i Paris. Den 30. september samme år ble saken offentlig kjent, og Contador ble suspendert av det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Men februar i fjor ble spanjolen frikjent av sitt eget forbund, og siden har han syklet rundt som om ingenting har skjedd. Så sent som i går syklet han Mallorca Challenge.

(Artikkelen fortsetter)

Harald Tiedemann Hansen, president i Norges Cykleforbund (NCF) (Foto: Scanpix)

Siden dommen har tilbakevirkende kraft, vil Contador være på veien igjen 5. august i år. I god tid til Spania Rundt, med andre ord.

Alle resultatene hans fra og med Tour de France 2010 vil bli strøket. Det betyr at han mister seieren der, fjorårets Italia Rundt og i mindre etapperitt som Vuelta a Murcia og Volta a Catalunya i fjor, samt to seire fra et ritt i Argentina i år.

Tilbake i august

Den norske sykkelpresidenten er enig i at det kan virke underlig at Contador er tilbake allerede i august.

— Jeg er glad for at det endelig nå kommer en dom og at den er streng. Vi skal ha nulltoleranse i sykkelsporten. Men saken har jo tatt så altfor, altfor lang tid, understreker han.

Contador er den andre vinneren av Tour de France gjennom tidene som blir fratatt seieren .

Den første var Floyd Landis i 2006. Contadors nåværende sjef, dansken Bjarne Riis, ble en kort stund fratatt sin seier i 1996 etter at han vedgikk utstrakt dopingbruk, men den avgjørelsen ble omgjort.

Contador syklet ikke på laget til Bjarne Riis i 2010. Da syklet han for Astana. Det gjorde derimot mannen som nå får tilkjent seieren, Andy Schleck.

Contador kan i løpet av 30 dager anke saken til sveitsisk høyestrett, men da handler det kun om klage på selve prosedyren.